Dagelijks arriveren vluchtelingen in Europa. Ze bivakkeren vaak in tentjes langs de kustlijn. Foto: Martijn Mastenbroek (c)
Dagelijks arriveren vluchtelingen in Europa. Ze bivakkeren vaak in tentjes langs de kustlijn. Foto: Martijn Mastenbroek (c)

Woonunits voor 150 vluchtelingen

Actueel 66 keer gelezen

Regio - In de wijken Ypenburg en Leidschenveen gaat de gemeente Den Haag 150 statushouders huisvesten. In totaal krijgen 1.100 mensen die in Nederland mogen blijven in Den Haag woonruimte aangeboden.

Vlak naast de stadscamping in Leidschenveen en Ypenburg worden op braakliggend terrein tijdelijke woonunits voor 150 vluchtelingen neergezet, zo meldt de gemeente Den Haag aan Het Krantje.

Daniëlle Koster, CDA-fractievoorzitter, zegt tegenover Het Krantje: ''Den Haag, als internationale stad van vrede en recht, neemt haar verantwoordelijkheid. Met het toewijzen van diverse locaties in de stad is de gemeente een goed eind op weg om voor alle statushouders die zij moet huisvesten een verblijfplaats te vinden.'' Het CDA heeft echter ook zorgen. ''Wij vinden dat alles wat wij nu ontplooien niet kan als wij er niet vanuit het Rijk voldoende voor gecompenseerd worden.''

Image and video hosting by TinyPic

D66-raadslid Hanneke van der Werf laat in een eerste reactie weten: "Den Haag zet de volgende stap in de grote opgave die we vorig jaar op ons hebben genomen: het huisvesten van vluchtelingen met een verblijfsstatus. Deze mannen, vrouwen en kinderen komen op verschillende plekken in heel de stad te wonen: zo vinden zij makkelijker een plek in de Haagse samenleving."

Zorgvuldige communicatie
D66 wil dat de gemeente veel aandacht besteedt aan zorgvuldige communicatie met de buurt. "Wij kunnen ons voorstellen dat de bewoners van onze stad veel vragen hebben over wat deze opvang voor hen betekent. Daar moet je op een uiterst zorgvuldige manier mee omgaan. Maar wij hebben er alle vertrouwen in dat onze stad mensen die voor oorlog op de vlucht zijn geslagen goed kan opvangen," aldus Van der Werf.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant