Afbeelding

Voorburgse broers aangehouden voor schandalige mishandeling

Actueel 96 keer gelezen

Voorburg - De districtsrecherche Den Haag West hield vandaag in de vroege ochtenduren twee Voorburgse broers van 19 en 25 jaar aan op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling van een 25-jarige Rotterdammer op station Laan van NOI in Den Haag.

Op zondag 8 november rond 15.30 uur is de 25-jarige man op het station na een bezoek in Den Haag mishandeld. Terwijl hij aan het einde van het perron zit te wachten op de Randstadrail, ziet hij aan de andere kant van het spoor een onbekende man, die kennelijk ruzie heeft aan de telefoon. Niet veel later pakt de onbekende beller een steen en gooit deze in de richting van de Rotterdammer, gevolgd door nog een aantal stenen. In ieder geval raakt één van de stenen de glazen ruit waartegen de Rotterdammer zit waarna de glassplinters tegen zijn hoofd en zijn oog komen. Hij roept naar de overkant dat de man normaal moet doen omdat hij hem niets heeft gedaan.

Bewusteloos
Intussen komt de metro naar Rotterdam aan op het station. Op dat moment komt de stenengooier de trap oprennen, samen met nog drie anderen. De groep begint het slachtoffer te mishandelen en gaat daar ook mee door wanneer het slachtoffer al op de grond ligt. Het slachtoffer raakt buiten bewustzijn, waarna de groep het perron verlaat. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld en houdt vermoedelijk blijvend letsel aan zijn oog over.

De broers zijn ingesloten voor verhoor en zullen vermoedelijk op vrijdag 12 februari worden voorgeleid aan een rechter-commissaris. Het onderzoeksteam sluit verdere aanhoudingen op korte termijn niet uit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant