Romy van der Helm (links) speelde tegen SC Monster mee en Rowendy Schoop wint kopduel tijdens RVVH-RKAVV (foto's: PR RKAVV Jack van der Hulst & Hans van der Valk).
Romy van der Helm (links) speelde tegen SC Monster mee en Rowendy Schoop wint kopduel tijdens RVVH-RKAVV (foto's: PR RKAVV Jack van der Hulst & Hans van der Valk).

Stompwijk'92 verliest enige competitieduel

Sport 447 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Afgelopen (carnavals)weekend werd er niet veel gevoetbald. Alleen Stompwijk'92 speelde een competitieduel, RKAVV een bekerduel en de SEV een oefenwedstrijd. Gisteren (dinsdag) waren er wel diverse wedstrijden in de 1e ronde van het Haaglanden Voetbal Toernooi.

Bekerverlies RKAVV

RVVH-RKAVV 4-0 (2-0).

Trainer Bas Steffens vond het een geflatteerde nederlaag als sec van de uitslag wordt uitgegaan. "Natuurlijk houd je als hoofdklasser rekening met uitschakeling door een topklasser. De nederlaag staat ook. Daar valt niks op af te dingen. RVVH heeft een hoog spelniveau. Zij sloegen een paar momenten keihard toe. Wij hadden de beste openingskans en drongen 25 minuten na rust flink aan. De 3-0 in plaats van 2-1 viel in de omschakeling. Toen was het gebeurd."

Jammer
Desondanks kijkt hij terug op een succesvol anderhalf seizoen bekervoetbal. "Het is jammer dat we er nu uit liggen, maar het geeft een hoop voldoening dat we na winst van de districtsbeker vorig seizoen en deelname aan de 1e ronde voor de profbeker dit seizoen nu weer bij de laatste 8 zaten. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk mee blijven doen. Dit is een goede ervaring voor onze jonge spelersgroep geweest, die ze in hun voetballoopbaan mee kunnen nemen."

Competitieverlies Stompwijk'92

ASC-Stompwijk'92 2-0 (1-0).

Op basis van verslagen op internet en eerste indrukken van de tegenstander had trainer Ted van Berkel gehoopt op een beter resultaat van zijn veredelde 2e elftal. "Door vakanties, schorsingen en andere omstandigheden kon ik niet over mijn beste elf beschikken, maar thuis winnen we op zeker."

Dat zaterdagavond de finaleavond van het locaal zeer bekende zaalvoetbaltoernooi is met deelname van selectiespelers vindt Van Berkel niet iets om zich over op te winden. "Dan zou ik de enige zijn. De boys zeggen al jaaaaren aan het toernooi deel te nemen, dus daar verander je niks aan. Nick van den Bosch is zondag nog geschorst, dus zijn meespelen daar is in dit geval niet zo erg."

Oefenwinst vrouwen RKAVV

In aanloop naar de herstart van hun competitie in de 2e klasse won RKAVV Vrouwen 1 zaterdag met 1-3 bij SC Monster, het sportcomplex waar de mannen van RKAVV vorig jaar door het winnen van de districtsbeker geschiedenis schreven.

Voor de vrouwen van vertrekkend hoofdtrainer Salman Khawaja scoorden Sylvia van Leeuwen en Mandy Martens. De 1-2 was een eigen doelpunt. Nikita van der Wijngaard, die in de winterstop aan haar knie geblesseerd raakte, Linda Kemperman, die het grootste deel van het seizoen met een enkelblessure langs de kant stond, en Stephanie Groenendijk, die ook lange tijd geblesseerd was, vierden hun rentree.

Romy van der Helm, die voor de winterstop ook met blessureleed te kampen had, is nu definitief overgeheveld naar de hoofdmacht. Met haar snelheid, kracht en techniek kan ze van grote waarde zijn in de belangrijke 2e seizoenshelft, waarin degradatie moet worden afgewend.

Finaleavond Zaalvoetbalkampioenschap Stompwijk

Zaterdagavond is de finaleavond van het traditionele VV/ZZ-KZ Zaalvoetbalkampioenschap 2016 van Stompwijk.

Vanaf 17:45 uur worden de achtste, kwart-, halve en finales gespeeld in de plaatselijke sporthal op sportpark De Meerhorst. Meest ludieke actie is dat de verliezers van de achtste finales bij de mannen en de verliezers van de halve finales bij de vrouwen deelnemen aan het Tafelvoetbalkampioenschap van Stompwijk.

Uitgekeken kan worden naar de verrichtingen van keepster Tiffany Graf (mannen(!)team Marhatsies), Ronald van Santen en voormalig topzaalvoetbalkeeper Guus Vincenten (beiden team Freddy), gedeeld topscorer Ed van Rijn (team Van Rijn Transport), Martijn Plugge en Bart van der Salm (beiden FC Benson).

Verder Edwin Vurens, Tim Vurens en Edwin Develing (Team O'Neill), Maurice Luchtigheid (Orion), Martijn Droog (Wilgenhof), Phinney en voormalig eredivisie vrouwen speelster Chelsea Disseldorp (broer & zus bij De Broekies), Rick den Hartog (NOAD), en Sem van der Salm (gedeeld topscorer), Jip de Winter en Nick van den Bosch van team Beatz.

Bij de vrouwen maken topscorer Kimberley Knijnenburg, overall topscorer Manon 't Mannetje (beiden team Revenge of BOE!), de topscorer van vorig jaar Anouk Kulk (team Epiladies) en Winnie Janson (team Pietertjes) hun opwachting tijdens de finaleavond, die gratis te bezoeken is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant