De laatste editie van de zwemwedstrijden voor triatleten in het oude zwembad de Fluit was een groot succes.
De laatste editie van de zwemwedstrijden voor triatleten in het oude zwembad de Fluit was een groot succes.

Sterke zwemcompetitie TTL in De Fluit

Sport 152 keer gelezen

Leidschendam - De negende editie van de zwemwedstrijden voor triatleten in zwembad de Fluit was afgelopen zaterdag weer een groot succes. In totaal vijf triatlonverenigingen uit de regio hebben tegen en met elkaar gestreden in Leidschendam.

De deelnemers zijn afkomstig uit de ruime regio: RTC uit Den Haag, de reddingsbrigade Gouda, de Dolfijn uit Amsterdam, WVZ uit Zoetermeer en natuurlijk TTL uit Leidschendam. In anderhalf uur is een vol zwemprogramma afgewerkt met maar liefst 17 onderdelen op het programma. Variërend van individuele sprintnummers, 400 meter individueel tot 4 keer 100 meter estafette.Bij alle onderdelen was er een spannende strijd tussen en binnen de verenigingen. Mia Ettema uit Gouda won bijvoorbeeld de 50 meter vrije slag met 14 honderdste van een seconde voor Chita van der Goorbergh van WVZ.

Bij de estafette-onderdelen vielen vier van de vijf deelnemende verenigingen in de prijzen: TTL, Gouda, WVZ en de Dolfijn. De jeugdcompetitie is gewonnen door Jochem v/d Hoek. Tegelijkertijd met de individuele en estafette-onderdelen was er voor anderhalf uur een aparte duurzwembaan geopend. In deze baan hebben de verenigingen in estafette zoveel mogelijk kilometers gezwommen.Winnaar van dit onderdeel is dit jaar TTL met 6 kilometer en 160 meter. Nummer twee was de winnaar van vorig jaar RTC op ongeveer 300 meter achterstand.

Dit was de laatste keer dat de TTL zwemwedstrijden in de 'Oude Fluit' plaats den. Volgend jaar vindt de tiende editie in het nieuwe zwembad De Fluit in Leidschendam plaats. Een mooie nieuwe locatie voor het tweede lustrum van de TTL zwemwedstrijden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant