Nadine Stemerdink start traditioneel het 'erfgoedseizoen' door ingebruikstelling van de waterpomp in de Herenstraat (foto: Michel Groen).
Nadine Stemerdink start traditioneel het 'erfgoedseizoen' door ingebruikstelling van de waterpomp in de Herenstraat (foto: Michel Groen).

Eerste lokale Erfgoeddag een succes

Actueel 185 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Tegelijkertijd met de opening van het Watersportseizoen vond zaterdag 16 april de allereerste lokale Erfgoeddag plaats onder de titel 'Schatten aan de Vliet'.

De Erfgoeddag startte met de traditionele inwerkingstelling van de historische pomp bij de Oude Kerk in Voorburg, de opening van het nieuwe VVV-punt in Museum Swaensteyn en de feestelijke opening van het vaarseizoen door de Samenwerkende Watersport Leidschendam-Voorburg. Het door de watersport georganiseerde deel bestond uit een vaartocht van Leidschendam naar de Voorburgse Oude Haven voor een afsluitende borrel.

Zeventien organisaties op het gebied van kunst en cultuur, verenigd in het Erfgoedpodium, bundelden zaterdag hun krachten. Er was een programma samengesteld waarbij iedereen kon genieten van al het moois op het gebied van kunst en cultuur in de gemeente. Zo waren er tijdens de eerste erfgoeddag onder meer stadswandelingen, rondleidingen, familieworkshops, schilderworkshops, tentoonstellingen en tochtjes over de Vliet.

Op Huygens' Hofwijck kon je in de huid van Constantijn en Christiaan Huygens kruipen. In de Oude Kerk speelde het carillon en werden schilderworkshops gegeven. Bij Houtzaagmolen De Salamander was een houtbewerkingsworkshop en kon je met scouting Pius XII schatzoeken, Molen De Vlieger presenteerde een puzzelwandeling. De Vereniging Erfgoed Leidschendam toonde een foto-expositie. Een historische bus én boten op de Vliet verbonden de activiteiten. op de verschillende locaties.

Onthulling schildje van Mooi Voorburg door Kees van der Leer met zijn toelichting over zijn speurwerk naar het woonhuis van Spinoza (foto: Ot Douwes).
De start van het watersportseizoen op De Vliet (foto: Michel Groen).
Molenaar Bram Zonderop stelde het gerestaureerde schaalmodel van molen De Vlieger zelf in bedrijf, geholpen door twee vrijwilligers (foto: Ot Douwes).
Start vaarseizoen 2016 bij molen De Salamander door wethouder Frank Rozenberg (foto: Ot Douwes).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant