Vertegenwoordigers van de nieuwe BPT's poseren na de ondertekening met de burgemeester (foto: Ot Douwes).
Vertegenwoordigers van de nieuwe BPT's poseren na de ondertekening met de burgemeester (foto: Ot Douwes).

Vier nieuwe buurtpreventieteams

Actueel 168 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De wijken Bovenveen, Essesteijn, 't Lien en Rietvink en Voorburg-Midden krijgen binnenkort een buurtpreventieteam.

In december deed de gemeente een brede wervingscampagne voor buurtpreventieteams in alle wijken van Leidschendam-Voorburg. De campagne leverde vanuit verschillende wijken veel enthousiaste reacties op. En dit leidde tot de oprichting van deze vier nieuwe teams. De vrijwilligers zijn inmiddels teams geworden: ze zijn gescreend, hebben getraind, hebben materiaal gekregen en gaan deze week officieel van start.

Een buurtpreventieteam bestaat uit actieve buurtbewoners die zich vrijwillig inzetten om tot een veiliger buurt te komen. Het team loopt gemiddeld twee keer per week een ronde door de wijk, waarbij het voornamelijk gaat om het leggen van contact binnen de wijk en het melden van misstanden bij gemeente, politie of woningcorporatie.

Het buurtpreventieteam betrekt buurtbewoners bij de buurt om de saamhorigheid te vergroten, informeert over buurtpreventiezaken en buurtveiligheid en geeft aan wat bewoners zelf kunnen doen om inbraak, diefstal, overlast en vandalisme te voorkomen. Ook motiveert het buurtbewoners om actief mee te kijken naar wat er gebeurt op straat en mobiliseert hen om zaken bij de politie of bij het Meldpunt Openbare Ruimte (MOR) van de gemeente te melden, en bij verdachte zaken de politie te alarmeren.

In de buurtpreventie werken buurtpreventieteam, woningcorporatie, politie en gemeente samen aan een veilige woonomgeving. Prettig wonen in onze gemeente, betekent ook je veilig voelen in je buurt. Een buurtpreventieteam is een bewezen effectieve methode om de veiligheid in de buurt te verbeteren. De gemeente levert daar graag haar bijdrage aan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant