(Foto: PR)
(Foto: PR)

Sportmerk Beltona in Voorburgse handen

Actueel 255 keer gelezen

Voorburg - De Voorburgse ondernemers Marcel Commers en Wim van Leeuwen hebben vandaag een akkoord bereikt met eigenaar Puran Chand om Beltona per 1 mei over te nemen. Daarmee is de continuïteit van het in 1985 opgerichte en in Rijswijk gevestigde sportmerk gewaarborgd. Alle 150 sportverenigingen die Beltona-kleding dragen kunnen ook de komende jaren rekenen op kwalitatieve en betaalbare Beltona-sportkleding.

In de Haagse regio voetballen clubs als RKAVV, VV Wilhelmus, Semper Altius en VUC in Beltona-kleding. Ook in andere regio's heeft Beltona clubs zoals het in de Topklasse uitkomende UNA uit Veldhoven. Maar ook in andere sporten is de kledingfabrikant actief. Met volleybalvereniging Kalinko en Hercules Handbal bijvoorbeeld. Beltona, 31 jaar geleden opgericht, is een Hollandse onderneming die sportverenigingen kwalitatieve en betaalbare sportkleding en sportspullen levert. Vakmanschap, innovatie, creativiteit en service zijn de pijlers van Beltona. Oud-Wilhelmus speler Marcel Commers is enthousiast over Beltona en de mogelijkheden voor de toekomst: "Amateurspelers, voetballers, handballers, korfballers of volleyballers willen prettige kleding die er ook nog eens goed uitziet. En het liefst voor een betaalbare prijs. Beltona biedt een breed assortiment kleding en accessoires voor iedere club, groot en klein. En allemaal in de clubkleuren en met het logo waardoor de uniformiteit binnen een vereniging is gewaarborgd."

Inkomstenbron voor clubs
In 1988 introduceerde Beltona als eerste Nederlands sportmerk een kledingconcept waarbij het logo en de kleuren van de club werden gevoerd in een complete kledinglijn. Wim van Leeuwen: "Voor elke club die met ons samenwerkt realiseren we eigen kledinglijn. Daarbij schaft de club de kleding bij Beltona aan, waarna de club deze zelfstandig of via een retailpartner aan leden en sponsoren levert. Honderdvijftig sportverenigingen maken hier al jaren gebruik van ook omdat dit een aanzienlijke en structurele inkomstenbron voor verenigingen is gebleken." Beltona ondersteunt met haar staf de inspanningen van de verenigingen met vitrines, brochures en webshops om de clubkleding aantrekkelijk te presenteren.

Hockey
Eigenaar Purun Chand zocht al langer naar een geschikte kandidaat om zijn prima lopende onderneming aan over te doen. Voor Van Leeuwen en Commers een mooie kans om het succesvolle bedrijf aan hun bestaande onderneming toe te voegen. Commers: "Wim en ikzelf zijn gek op sport en vervlochten in het Haagse. Maar onze ambities gaan verder dan alleen Den Haag. Beltona levert ook aan verenigingen in andere regio's. We willen daarnaast ook leverancier worden van hockeyverenigingen met een speciale hockeylijn. Onze ambitie is om de komende jaren minimaal 100 nieuwe sportverenigingen aan ons te binden. Met het huidige team dat we in z'n geheel overnemen gaan we plannen uitwerken om aan deze groei gestalte te geven."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant