Afbeelding

Leidschendam-Voorburg investeert in gezonde leefomgeving

Actueel 240 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg De gemeente wil inzetten op het onder meer groener maken van schoolpleinen, stimulering van groene daken en geveltuinen, afvalscheiding, minder restafval, stimulering van elektrisch autorijden, promotie fietsgebruik, subsidieregeling zonnestroom en woningisolatie (inclusief nul op de meter) en onderzoek naar zonnepanelen voor huurwoningen. Dit staat in de Duurzaamheidsagenda 2016-2020.

De eerste resultaten zijn al zichtbaar. Zo reikte wethouder Kist reikte op Park de Elsberg 44 de aanmoedigingsprijs groene daken uit aan de heer Roosendaal, voorzitter van de branchevereniging groene daken. De betrokken bewoners hebben een financiële bijdrage van de gemeente ontvangen. Groene daken leveren een belangrijke bijdrage aan biodiversiteit, waterberging en het tegengaan van stedelijke opwarming.

Kinderen
Wethouder Floor Kist: "Er is een mooie gezegde: 'We erven de aarde niet van onze voorouders, we lenen hem van onze kinderen'. De gemeente kijkt met de Duurzaamheidsagenda naar de toekomst en wil onze kinderen niet opzadelen met problemen die wij laten liggen. Niet alleen de gemeente, niet alleen bedrijven, iedereen kan een steentje bijdragen. Samen gaan we aan de slag." In de duurzaamheidsagenda zijn suggesties van inwoners en partners in het veld meegenomen. Samen met hen is nagedacht over welke concrete maatregelen een bijdrage kunnen leveren. Meerdere thema's komen samen: groen & biodiversiteit, water & klimaatadaptatie, afval & grondstoffen, gezonde leefomgeving en energie & CO2-reductie. Met de duurzaamheidsagenda starten ook de acties uit het Actieplan Luchtkwaliteit en het Uitvoeringsprogramma Klimaatplan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant