De boten van de deelnemers moeten in Leidschendam langs de sluis getild worden om de wedstrijd te kunnen vervolgen. (Foto: LAGA).
De boten van de deelnemers moeten in Leidschendam langs de sluis getild worden om de wedstrijd te kunnen vervolgen. (Foto: LAGA).

Roeimarathon Ringvaart Regatta in aantocht

Actueel 209 keer gelezen

Leidschendam - "We hebben er al 88 kilometer op zitten en het einde lijkt in zicht. We mogen even de boot uit! Even de benen strekken. Ah, mijn vrienden zijn er! Gezellig. Heb je mijn moeder ook gezien? Gelukkig hebben we voor de laatste paar kilometer wat extra aanmoediging. Ik kan niet wachten tot ik in Delft ben."

Leidschendam bij de sluis. Het is de laatste stop tot aan de finish. Deze stop is verplicht, want de boten van de deelnemers moeten over de sluis getild worden om de wedstrijd te kunnen vervolgen. Om de roeiers te helpen tillen vrijwilligers van Delftsche Studenten Roeivereeniging Laga de boten uit het water. Zeker geen overbodige luxe voor de deelnemers die dan al 88 kilometer geroeid hebben.

Leukste stop
De stop bij Leidschendam is de stop die het meest leeft bij roeiers en toeschouwers. Het is de plek om even te ontspannen, je ploeg een extra mentale boost te geven, een drankje te drinken en naar muziek te luisteren. Het is er behoorlijk druk en een groot spektakel.

Roeimarathon
De OC&C Ringvaart Regatta is een roeimarathon over 100 kilometer. Het grootste deel van de tocht wordt verroeid over het water de Ringvaart waarbij de start zich bevind in Leiderdorp, dan via de Kaag de Ringvaart afgeroeid wordt en zo langs Leiden en Leidschendam tot in Delft loopt. Dit jaar zal de OC&C Ringvaart Regatta woensdag 11 mei plaatsvinden. Altijd leuk om een kijkje te nemen. De eerste boten komen vanaf een uur of drie aan en dit gaat door tot 20:00. Om vijf uur is de drukte het grootst. Meer informatie op www.occringvaartregatta.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant