De kinderen tijdens het inspreken voor de gemeenteraad. (Foto: Ap de Heus)
De kinderen tijdens het inspreken voor de gemeenteraad. (Foto: Ap de Heus)

Kunstgrasveldje op de Appelgaarde komt er

Actueel 154 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Tijdens de raadsvergadering op dinsdag 26 april spraken enkele kinderen van de Appelgaarde, Lars, Laura, Max en Cyanne, in over een speelveldje op de Appelgaarde.

De gemeenteraad stemde tijdens de vergadering unaniem in met het Speelruimteplan van wethouder Nadine Stemerdink, waarin geld wordt vrijgemaakt voor goede speelplekken in de hele gemeente. In dat kader spraken de kinderen in met hun burgerinitiatief voor een speelveld. Wel was er nog even discussie waar het geld vandaan moest komen. De VVD kreeg de raad erin mee dat dit veldje nog dit jaar, maar wel keurig binnen het totale budget wordt aangelegd. De Pvda: "Natuurlijk schept dit een precedent. Straks komt iedereen naar de raad om geld te vragen. Maar zo simpel was het niet, ze hebben er hard voor gevochten en veel tijd in gestoken."

Hard bevochten
Lars, Laura, Max en Cyanne krijgen dus hun hard bevochten kunstgrasveldje op de Appelgaarde in Voorburg. De kinderen waren blij en gelukkig en wilden dat vieren door met de wethouder Nadine Stemerdink op de foto te gaan. De kinderen beloofden om de raadsleden uit te nodigen om straks te komen voetballen op het nieuwe kunstgras veldje. GroenLinks stemde overigens pas in met het Speelruimteplan nadat de wethouder toezegde meer aandacht te schenken aan groene schoolpleinen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant