Jan Janssen schildert de Alpe d'Huez, een berg die hij tijdens zijn wielerloopbaan nooit heeft beklommen.
Jan Janssen schildert de Alpe d'Huez, een berg die hij tijdens zijn wielerloopbaan nooit heeft beklommen.

Mooie opbrengst Charity Dinner in Voorburg

Actueel 259 keer gelezen

Voorburg - De totale opbrengst van het zogenoemde Charity Dinner bij Proeflokaal Sijgje in de Herenstraat in Voorburg heeft vorige week 13.532 euro opgebracht.

De avond was georganiseerd door het team van Residentie Security Services en Hommerson Casino's dat in juni gaat meedoen aan Alpe d'HuZes. Een kleine honderd mensen namen deel aan het diner dat werd gevolgd door een groots opgezette veiling. De eerste Tour de France-winnaar van Nederland, Jan Janssen, was met zijn echtgenote Cora aanwezig, evenals oud-wielrenner Steven Rooks, die in 1988 als eerste boven kwam op de Alpe d'Huez, de meest Nederlandse berg van heel Frankrijk.

Kanker
Jan Janssen vertelde eerlijk en open over zijn weerzinwekkende ontmoeting met de ziekte kanker. De geboren Nootdorper kon tijdens zijn wielerloopbaan als geen ander zichzelf pijnigen en diepgaan, maar het diepste ging hij tijdens het gevecht tegen kanker. Hij was steeds vreselijk en bijna ondraaglijk ziek van de chemokuren. De wedstrijd zit er bijna op, vertelde Jan Janssen vorige week. In januari heeft hij zijn laatste kuur gekregen en de tumor in zijn lever is met succes bestreden. Soms was het serieus maar over het algemeen overheerste de ontspanning, met lekker eten en live optredens van Peter van Schie en Jan Becking van The Clarks en de Utrechtse zanger Michael Oomen, die ook in Pijnacker geen onbekende is.

Bieden
De veiling was het klapstuk van de avond. Veilingmeester Gijs van der Helm - zijn vader Kees overleefde de nare ziekte niet - deed het fantastisch. Maar dat kwam ook door de medewerking van de bieders die voortdurend over elkaar heen gingen. Of er nou een shirt van Dirk Kuijt op het spel stond, een ballonvaart of het schilderij dat kunstenaar Joop van der Wal ter plaatse maakte met hulp van onder meer Jan Janssen. In totaal bracht de veiling maar liefst 10.600 euro op. Na het Charity Dinner zijn er meer acties voor Alp d'HuZes georganiseerd. Uiteraard kan iedereen ook rechtstreeks doneren op de Alp d'Huzes-site of een bedrag per beklimming beschikbaar stellen voor de deelnemer die je wilt steunen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant