Leegstaand paviljoen op het terrein van Schakenbosch (archieffoto Dick Janssen).
Leegstaand paviljoen op het terrein van Schakenbosch (archieffoto Dick Janssen).

Bespreking over invulling AZC Schakenbosch

Actueel 96 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De gemeenteraad praat op 30 mei en 9 juni over de bestuursovereenkomst AZC Schakenbosch. Bewoners en belanghebbenden kunnen zich aanmelden als bezoeker. Ook is het mogelijk uw mening te geven aan het begin van de vergadering.

Bij de besluitvorming omtrent het AZC te vestigen op Schakenbosch was een aantal voorwaarden gesteld, onder meer naar aanleiding van de inbreng van bewoners. De bestuursovereenkomst is een nadere uitwerking dit besluit. In de overeenkomst staan de afspraken die de gemeente en het COA maken over het opvangcentrum. Het gaat dan bijvoorbeeld om de organisatie, voorlichting en communicatie. Ook zijn bepalingen opgenomen over onderwijs, leefbaarheid en dagbesteding. Het sluiten van de overeenkomst is een bevoegdheid van het college. De gemeenteraad heeft de mogelijkheid wensen en bedenkingen aan het college mee te geven.

De wensen en bedenkingen worden besproken in de raadsvergadering van 9 juni. Ter voorbereiding hierop wordt het voorstel op 30 mei besproken in de raadscommissie Algemene Zaken. Beide vergaderingen starten om 19.30 uur. Ze worden gehouden in Huize Swaensteyn (Herenstraat 72-74, Voorburg). De vergaderingen zijn live te volgen via www.lv.nl/uitzending.

In verband met de verwachte opkomst moeten bezoekers zich vooraf aanmelden. Als de raadszaal vol is, dan wordt in een aparte ruimte een scherm geplaatst. Op last van de brandweer kunnen maximaal 150 mensen worden toegelaten. Wilt u aanwezig zijn bij één van de vergaderingen, meldt dit dan via www.lv.nl/spreekrecht. Mensen die willen inspreken (max. 5 minuten), kunnen zich hiervoor tot 27 mei aanmelden via www.lv.nl/spreekrecht of via tel. 14 070. Zijn er veel insprekers, dan kan besloten worden de spreektijd verder in te korten. Insprekers krijgen kort voor de bijeenkomst bericht over het tijdstip waarop ze zijn ingedeeld.

Schriftelijke reacties via www.lv.nl/spreekrecht moeten uiterlijk 26 mei bij de gemeenteraad ontvangen zijn. Anonieme reacties worden niet in behandeling genomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant