Iedereen is welkom om zaterdag 21 mei te komen helpen tuinen in de Stadstuin Rusthout (foto: PR).
Iedereen is welkom om zaterdag 21 mei te komen helpen tuinen in de Stadstuin Rusthout (foto: PR).

Samentuindag in Stadstuin Rusthout

Actueel 154 keer gelezen

Leidschendam - Stadstuin Rusthout organiseert op zaterdag 21 mei van 11.00-16.00 uur een Samentuindag. Men is welkom om mee te helpen, al is het maar een uurtje.

Na de kou van maart en april is het nu dan echt groeizaam weer. Radijzen, wortels, bietjes, tuinbonen, peultjes, doperwten, aardappels, van alles is er in de moestuin al boven de grond te zien. Voor het oogsten moeten nog wel even worden gewacht. En veel aardbeien, frambozen en fruitbomen bloeien volop. In de bloementuin gaan steeds meer knoppen open en schieten planten de grond uit. Maar dat geldt niet alleen voor de geplande/geplante planten, ook het onkruid tiert welig. Dus er is weer werk aan de winkel op de samentuindag: wieden, schoffelen, grasranden knippen. En mogelijk ook het inzaaien bij één van de laatste leuke aanwinsten: een rozenboog, die dit jaar een plaats krijgt in de moestuin en plek gaat bieden aan de 'drie gezusters' van de Inca's: bonen, maïs en pompoenen.

Met elkaar wordt de tuin nóg aantrekkelijker gemaakt voor de open tuindagen die er in juni zijn op 4/5 juni en de Velt eco-tuindagen (zie http://www.velt.nu/ecotuindagen/stadstuin-rusthout ) en op 18 juni de Groei&Bloei open tuinendag (zie http://leidschendam.groei.nl/index.php?id=15333). Trek passende kleding aan en neem evt. zelf tuinhandschoenen mee. Er is tuingereedschap aanwezig en de koffie/thee staat klaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant