Ondertekening door de studenten van ROC-Mondriaan (foto: PR ADO).
Ondertekening door de studenten van ROC-Mondriaan (foto: PR ADO).

Studenten aan het werk bij ADO Den Haag

Sport 89 keer gelezen

Forepark/Den Haag - Voorafgaand aan de laatste competitiewedstrijd van het seizoen ondertekenden Pierre Heijnen, voorzitter College van Bestuur van ROC Mondriaan en Mattijs Manders, Algemeen Directeur ADO Den Haag de tweejaarlijkse samenwerkingsovereenkomst tussen hun beider organisaties.

Nieuw is dit keer dat er niet twee maar vier scholen (branches) van ROC Mondriaan in de overeenkomst een plek krijgen. De samenwerking met horecagerelateerde opleidingen (International Hotel and Management en Horeca en Facilitaire dienstverlening) en Orde en Veiligheid was al formeel geregeld, nu worden ook de activiteiten van Toerisme en Recreatie en Lifestyle Sport en Bewegen vastgelegd en deels uitgebreid.

Bij een thuiswedstrijd van ADO Den Haag komt een hoop kijken. Om de stroom supporters voor, tijdens en na de wedstrijd in goede banen te leiden, worden iedere thuiswedstrijd circa 60 studenten Beveiliger van de School voor orde en Veiligheid als servicemedewerker/toezichthouder ingezet bij het parkeren, de toegangsverlening en toezicht. Naast de studenten Beveiliger niveau 2, zijn er elke wedstrijd ook zeven studenten niveau 3 aanwezig die ten behoeve van de opleiding tot leidinggevende een sturende functie hebben bij een aantal toegangspoorten, op het veld, op het parkeerterrein en binnen het hoofdgebouw.

Iedere thuiswedstrijd doen ook zo'n 30 studenten van de International Hotel en Management School en de School voor Horeca en Facilitaire Dienstverlening praktijkervaring op in het stadion. In de rust en na de wedstrijd worden gasten in de businesslounges voorzien van een hapje en een drankje.

Ieder jaar wordt een aantal spelers van ADO geplaatst in diverse opleidingsrichtingen van ROC Mondriaan. Voor iedere speler wordt een individueel rooster gemaakt zodat zowel op school als op de club optimaal gepresteerd kan worden. Studenten niveau 2 verzorgen iedere thuiswedstrijd een animatie programma rondom het stadion voor kinderen tussen de 6 en 14 jaar. De School voor LSB heeft de licenties pupillentrainer TC3 en TC2 van de KNVB om trainers op te leiden. Nieuw in de samenwerkingsovereenkomst is nu de mogelijkheid – in het kader van het excellentieprogramma van ROC Mondriaan- om per seizoen 4 á 5 excellente studenten hun beroepspraktijk te laten lopen als trainer in opleiding bij de Aftrap, de jeugdopleiding van ADO Den Haag.

Ruim tien studenten van de School voor Toerisme en Recreatie spelen een rol in de hospitality en ontvangen de gasten bij aanvang van de wedstrijd en het verder geleiden in het stadion naar de stijlvolle 'Residentie Club' en in de 'Senaatskamer'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant