Drukke, onoverzichtelijke verkeerssituatie aan de Oude Haven (foto: GBLV).
Drukke, onoverzichtelijke verkeerssituatie aan de Oude Haven (foto: GBLV).

Parkeerplaatsen Oude Haven worden verwijderd

Actueel 84 keer gelezen

Voorburg - Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg (GBLV) meldt dat de parkeerplaatsen aan de Oude Haven in Voorburg worden verwijderd.

GBLV zegt blij verrast te zijn met het initiatief van ('hun') wethouder Rozenberg om deze parkeerplaatsen – op proef - weg te halen. Deze proef is erop gericht de veiligheid te bevorderen. "Ook de afgelopen weken bereikte de fractie weer een aantal meldingen van mensen die gevallen waren over de verkeersremmende maatregelen, die door de geparkeerde auto's niet zichtbaar zijn", meldt de fractie van GBLV.

De partij zegt daarom in de afgelopen periode veelvuldig gesprekken te hebben gevoerd met omwonenden en ondernemers die in merendeel zouden hebben aangegeven deze proef van harte te ondersteunen. "Voor met name kinderen en ouderen is de huidige situatie uitermate onoverzichtelijk en gevaarlijk," aldus Hans Peter Klazenga. Dat de proef nu wordt uitgevoerd, nog voor het zomerseizoen echt begint, wordt door de partij als uitermate wenselijk ervaren. In de optiek van GBLV zou een promenade langs het water verder doorgetrokken kunnen worden, zodat alle kwetsbare verkeersdeelnemers op een veilige wijze de Kerkstraat kunnen bereiken.

"Eén en ander past volledig in het beleid om de gemeente een aantrekkelijk woon- en leefgebied te laten zijn voor haar inwoners en bezoekers. Weer een positieve stimulans voor het Huygenskwartier!", jubelt de fractie van GBLV.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant