De brief van Reigerdael zorgt voor veel vragen.
De brief van Reigerdael zorgt voor veel vragen.

Onrust over brief uitvaartpolis

Actueel 196 keer gelezen

Regio - Een aantal inwoners uit onze regio heeft een brief ontvangen van financieel adviseur Reigerdael uit Emmen over extra administratiekosten voor het beheer van hun uitvaartpolis.

Uitvaartondernemer Edward van der Helm luidt de noodklok over deze naar eigen zeggen omstreden brief. "Deze mensen hebben veelal jaren keurig hun volledige polis afbetaald en worden nu opgezadeld met zogenaamde administratiekosten, omdat hun uitvaartpolis is ondergebracht bij dit kantoor. Ik heb al meerdere geschrokken mensen te woord gestaan", zo laat hij weten. Hij is daarnaast van mening dat een dergelijke dwingende incassobrief helemaal niet mag.

Verklaring
Ook klanten van DELA Uitvaartverzorging worden aangeschreven door Reigerdael. Een woordvoerster van DELA bevestigt dit desgevraagd aan onze redactie. "Het gaat hier om uitvaartverzekeringen die worden beheerd door Reigerdael en afgesloten zijn bij een andere verzekeringsmaatschappij dan DELA." 

Het uitvaartbedrijf krijgt veel vragen en heeft daarom op internet een verklaring geplaatst, maar biedt verder weinig duidelijkheid. Reigerdael was vanmorgen telefonisch niet bereikbaar voor commentaar.


Image and video hosting by TinyPic

Een passage uit de bewuste brief. Er wordt verzocht binnen 14 dagen 12,50 euro over te maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant