Foto: Alexander Wagener
Foto: Alexander Wagener

Jeugdvoetbal Kampioenschap start vanavond

Sport 87 keer gelezen

Op de maandagavonden 23 mei, 30 mei en 6 juni wordt het SPORT2000 Jeugdvoetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg (JVK LD-VB) 2016 gespeeld.

Initiatiefnemer Marc Duijs, eigenaar van sportwinkel SPORT2000 Voorburg op het Koningin Julianaplein, en de voetbalclubs SEV, RKAVV, Wilhelmus en Forum Sport uit Leidschendam-Voorburg pakten in 2012 een oude en 'verloren' Voorburgse voetbaltraditie op. Op drie sportparken worden ongeveer tegelijkertijd hele wedstrijden tegen elkaar gespeeld. De F- tot en met de B-jeugd speelt zijn wedstrijden op één en hetzelfde sportpark. In verband met te geringe belangstelling in het verleden is er dit jaar geen A-jeugdtoernooi.

De gewonnen punten van alle wedstrijden per team per club worden bij elkaar opgeteld. De club met overall de meeste punten wordt kampioen. Alle deelnemende teams treden het kampioenschap van Leidschendam-Voorburg aan met hun beoogde selectiespelersgroepen voor komend seizoen, waarmee de voorbereiding op het seizoen 2016-2017 dus eigenlijk nu al start.

De F-jeugd (om 17:30 uur) en B-jeugd (om 19:30 uur) spelen hun wedstrijden dit jaar bij Forum Sport op VoetbalPark 't Loo aan de Prins Bernhardlaan in Voorburg. De E-jeugd (om 17:30 uur) doet dat bij SEV op Sportpark De Kastelenring aan de Sportparkweg in Leidschendam.

Op hetzelfde sportpark bij RKAVV speelt de C-jeugd (om 19:00 uur). Bij Wilhelmus op Sportpark Westvliet aan de Groene Zoom in Den Haag speelt de D-jeugd (om 18:30 uur) zijn wedstrijden. Wilhelmus werd Jeugdvoetbalkampioen Leidschendam-Voorburg in 2015.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant