Foto: Alexander Wagener
Foto: Alexander Wagener
Jeugd Voetbal Kampioenschap

We zijn begonnen!

Sport 1.075 keer gelezen

Maandagavond werd de eerste speelronde van het SPORT2000 Jeugd Voetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg 2016 gespeeld. Het Krantje was bij  RKAVV F1 - Forum Sport F1 (terrein Forum Sport) en SEV D1-Wilhelmus D1 (terrein Wilhelmus).

De komende 2 maandagavonden is er nog volop jeugdvoetbal te bewonderen op de sportparken Westvliet (Wilhelmus), 't Loo (Forum Sport) en De Kastelenring (SEV & RKAVV). In tegenstelling tot voorgaande jaren is er geen A-jeugdtoernooi. In het verleden is gebleken dat daar te weinig animo voor was.

RKAVV F1 - Forum Sport F1 1-7.

Doelpuntenmakers: Sabri Marfouk (2), Julius Ten Wolde (2), Gio Kiknavelidze (2) en Sibbe Secrest. Jeroen van Gaalen (RKAVV) scoorde de 1-1.

"Ik train nu zo'n 3 weken met deze groep en dit was ons eerste officiële wedstrijd. Ik ben blij verrast. Deze leuke start biedt perspectief. We hebben een goede lichting", zegt Forum Sport F-hoofdtrainer Sven Grootscholten, die tot voor kort assistent-trainer en 2e elftaltrainer was bij de C-jeugd. "Een paar jaar geleden heb ik een seizoen de E-jeugd getraind, maar deze leeftijdscategorie is nieuw voor mij. Ik wilde graag op eigen benen staan en er was ruimte bij de F. Het kneden van een jong team vind ik een mooie uitdaging." RKAVV F-hoofdtrainer Matthijs van Gaalen moest zijn meerdere in Forum Sport erkennen. "Over de uitslag ben ik teleurgesteld, maar over de nederlaag niet. Het niveauverschil werd te groot." Van Gaalen vindt dat niet zo gek. "Ten opzichte van Forum Sport hebben SEV en RKAVV relatief weinig spelers om uit te kiezen. We mogen al blij zijn met een F9. Bij Forum Sport stroomt een talentvolle minipupil door naar 1e jaars F3 of F4 en vervolgens naar 2e jaars F1 of F2. Bij RKAVV willen wij in de nabije toekomst inzetten op peutervoetbal en minipupillen, maar de aantallen om uit te kiezen blijven hetzelfde. Dat is gewoon een gegeven en niet erg. Ik heb leuke dingen gezien en uiteraard ook dingen gezien die voor verbetering vatbaar zijn. Maar daar is dit toernooi ook voor."?

SEV D1 - Wilhelmus D1 0-15.

Doelpuntenmakers: Raoul Boekhoudt (2), Iban Slangen (2), Jasper Slangen (4), Jaouad Souna, Danairo Brooker (3), Joep van Rietschoten (2) & Amir Elhani.

"Of ik wat aan zo'n hoge uitslag heb?", zegt D-hoofdtrainer John Bakhuis van Wilhelmus. "Kijk voor mij zijn alle jongens nieuw. Ik heb wel het een en ander van de nieuwe lichting gezien, maar ik zie ook niet alles. Voor mij is het belangrijk om te zien of de jongens goed uitkomen met andere opdrachten die ik ze geef. De concurrentiestrijd bij ons is groot. Op dit moment heb ik zo'n 32 spelers tot mijn beschikking. Onze D2 is naar de 1e klasse gepromoveerd. Aangevuld met jongens uit de E-Top, D4 en D7 vormen zij de nieuwe groep. Volgende week spelen een aantal andere jongens mee. Dat is het verschil met SEV." Dat beaamt D-hoofdtrainer Paul van Rooijen van SEV. "Wij lopen inderdaad stappen achter met clubs in de omgeving. Het nadeel is ook dat die clubs met die gedachte tegen ons op het veld komen. We spelen niet puur voor de punten en de doelpunten, maar kijken bijvoorbeeld ook naar hoe vaak en hoelang we op de helft van de tegenstander voetballen. Voor ons is dat nuttiger. Demotiverend werkt een hoge uitslag niet. Daar zien we zelf op toe. We spelen nog 2 wedstrijden in dit toernooi en nog een keer tegen de E-Top van Alphense Boys en dan verwacht ik eind juni bekend te kunnen maken welke 13 of 14 spelers de D-selectie gaan vormen en welke klasse we bij de KNVB voor ze kunnen aanvragen. Ik kan uit 18 man kiezen."

Image and video hosting by TinyPic

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant