Bas Kreijger van Lions Club Voorburg reikt een cheque van € 10.000 uit aan Wim Schmale, voorzitter van het bestuur van de Stichting Leergeld (foto: PR).
Bas Kreijger van Lions Club Voorburg reikt een cheque van € 10.000 uit aan Wim Schmale, voorzitter van het bestuur van de Stichting Leergeld (foto: PR).

Monique Klemann swingt bij concert Lions

Actueel 322 keer gelezen

Voorburg - Afgelopen vrijdag trad Monique Klemann met haar support band The Fresh Cuts op in de Oude Kerk in Voorburg. Met dit concert voor het goede doel heeft Lions Club Voorburg haar jaarlijkse traditie weer voortgezet. Er kon een bedrag van € 10.000 worden uitgereikt aan Stichting Leergeld.

Monique Klemann, bekend van het duo Loïs Lane bracht met haar band een jazzy programma ten gehore. Voor de pauze kwam zij met een programma van enkele ballads. In de pauze konden de gasten genieten van een drankje en voordat het programma werd vervolgd reikte Bas Kreijger, president van Lions Club Voorburg de cheque uit aan Wim Schmale van de Stichting Leergeld.

"Dit jaar heeft Lions Club Voorburg als motto om met name de jeugd te ondersteunen en daarin past natuurlijk het werk van de Stichting Leergeld heel goed" aldus Bas Kreijger. De doelstelling van de Stichting is 'het voorkomen van sociaal isolement van jongeren in de leeftijd van vier tot achttien jaar waarvan de gezinnen moeten rondkomen van een minimuminkomen'. "Wij hebben hier met de Stichting over gesproken en speciale aandacht gevraagd voor schoolgaande kinderen" verduidelijkt Kreijger de keuze voor het goede doel. Hij gaf ook aan dat Lions Club Voorburg een lange historie heeft in de ondersteuning van lokale initiatieven voor onze Gemeente en dit graag wil voortzetten met de opbrengst van deze concerten.

Wim Schmale dankte Lions Club Voorburg voor de trouwe ondersteuning van het werk van de Stichting en merkte in zijn dankwoord op "dat de Stichting Leergeld de afgelopen jaren flink is gegroeid en daarmee een steeds grotere groep van kinderen kan bereiken. Samen met Vluchtelingenwerk Nederland zal de Stichting Leergeld haar diensten waar mogelijk ook aanbieden aan kinderen uit gezinnen met een vluchtelingenstatus. Met deze extra ondersteuning van de Lions Club kunnen ook deze kinderen worden bereikt".

Het 2e deel van het concert pakte Monique met een swingend programma uit waarmee de avond in de Oude Kerk werd afgesloten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant