Er waren diverse feestelijke demonstraties, waaronder een carrousel met 16 ruiters (foto: Michel Groen).
Er waren diverse feestelijke demonstraties, waaronder een carrousel met 16 ruiters (foto: Michel Groen).

Jeugdmanege Hestar vierde elfde lustrum

Actueel 139 keer gelezen

Leidschendam - Hestar, Stichting Leidschendamse Jeugdmanege aan de Van Ruysdaellaan, vierde op zondag 22 mei met alle ruiters, medewerkers en vrijwilligers haar 55-jarig bestaan.

Bij de opening werd het langste lid (rijdt sinds februari 1974) in het zonnetje gezet. Dit was ook bijzonder omdat zij verstandelijk beperkt is. Daarna waren er verschillende leuke demonstraties, waaronder een demonstratie carrousel met een groep van 16 ruiters, diverse activiteiten voor de kinderen en waren er mooie prijzen te winnen tijdens loterij.

Hestar, Stichting Leidschendamse Jeugdmanege, is een organisatie zonder winstoogmerk. De stichting heeft tot doel kinderen te leren paardrijden in een prettige en veilige omgeving voor mens en dier. Wekelijks wordt er aan ongeveer 275 leden les gegeven. Hestar-ruiters leren daarbij niet alleen paardrijden, maar worden ook betrokken bij de verzorging en het zadelen van de paarden en pony's. Zij leren daarbij geleidelijk de verantwoordelijkheid voor de dieren te dragen.

"De betrokkenheid en inzet van het personeel en vrijwilligers maakt het mogelijk om onze doelstelling te realiseren en bovendien een groot aantal activiteiten te bieden", aldus Yvonne Hoogervorst van Hestar. "Een team van gediplomeerde instructrices, stalmedewerkers en vrijwilligers werkt vol enthousiasme aan deze zaak."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant