Het was weer druk op de route langs Leidsenhage en langs het spoor aan de Zijdesingel (foto: Ot Douwes).
Het was weer druk op de route langs Leidsenhage en langs het spoor aan de Zijdesingel (foto: Ot Douwes).

Koude start zorgt voor stevig wandeltempo

Actueel 81 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Maandag was de start van de AW4D voor het clubhuis van de korfbalclub SEV aan de Veurselaan. Er vielen lichte regendruppels bij de start, maar later werd het iets droger.

De trouwe deelnemers aan deze wandelroute van 5 of 10 km lieten zich daardoor beslist niet afschrikken. De wat lagere buitentemperatuur had tot gevolg dat er in een stevig tempo werd gewandeld. De deelnemers waren daarom vrij snel bij de finish. Met ruim 600 inschrijvingen was het weer druk op de route langs Leidsenhage en langs het spoor aan de Zijdesingel.

Basisscholen hadden hun kraampjes met versnaperingen voor hun leerlingen weer halverwege opgesteld. De 5 km route ging via het winkelcentrum Leidsenhage naar de Grashof. Vandaar richting spoorlijn. Via het Zijdepark voerde de weg terug naar de finish bij SEV Korfbal. De 10 km route ging vanaf de Grashof richting Vlinders aan de Vliet en Noorthey om vervolgens weer aan te sluiten op de 5 km route. De komende dagen wordt er nog gewandeld door Leidschendam Zuid, Voorburg.

Op de laatste avond worden de wandelaars tussen 19:00 en 19:30 uur op het grasveld bij het Raadhuis feestelijk en muzikaal ingehaald door Drumfanfare Forum Hadriani. Kort na half acht zal de stoet over de rijweg de laatste kilometer lopen naar de finish. Bij gastclub SEV Korfbal kunnen de wandelaars vervolgens hun felbegeerde medailles opgespeld krijgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant