Het diamanten echtpaar Piet en Corrie Spruyt met loco-burgemeester Frank Rozenberg (foto: PR).
Het diamanten echtpaar Piet en Corrie Spruyt met loco-burgemeester Frank Rozenberg (foto: PR).

Echtpaar Spruijt viert diamanten huwelijk

Actueel 448 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het was een enorme mijlpaal dat de heer en mevrouw Spruijt onlangs 60 jaar getrouwd waren. Ze vonden het dan ook heel erg leuk dat de loco-burgemeester langskwam om dit heugelijke feit mee ze mee te vieren.

Piet Spruijt is als 15-jarige jongen begonnen als timmerman. Piet komt uit een gezin met 9 kinderen. Piet leerde op de verjaardag van Riet zijn toekomstige vrouw Corrie kennen. Riet is de zus van Corrie. In 1956 besloten zij samen om in het huwelijksbootje te stappen en om een gezin te stichten. Drie zonen en 2 dochters kwamen ter wereld. Piet ging naast zijn werk als timmerman ook graag naar zijn volkstuin. Iedereen in het gezin hielp mee om de groenten vanuit de tuin schoon te maken. Na deze klus deelde moeder Corrie ijsjes uit aan haar kroost. Voor moeder Corrie was het behoorlijk aanpoten als het ging om de zorg van haar kinderen. Pas in de avond was er pas tijd om bezig te zijn met haar hobby breien.

Al met al hebben zij een mooi en druk leven gehad en genieten volop van hun pensioen. Mw. Spruijt leest tegenwoordig graag boeken en Dhr. Spruijt kijkt nog altijd naar voetbal op de televisie. De heer en mevrouw Spruijt hebben 5 kinderen, 8 kleinkinderen en zelfs een achter-achter kleinkind die allemaal dol zijn op (o)pa en (o)ma.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant