Afbeelding
VIDEO

Help, er zit een bijennest in mijn tuin!

Actueel 975 keer gelezen

In de Amerikaanse staat Arizona is een man overleden nadat hij in een park werd gestoken door zo'n duizend bijen. Ook in onze gemeente zijn deze gevleugelde beesten weer drukdoende met het bouwen van nesten.

Wat moet je doen als je een bijenkorf in de tuin hebt of wordt aangevallen door bijen? "Van mei tot juli vermeerderen bijenvolken zich. Zij doen dit door een zogenaamde zwerm. Een flink deel van een volk, enkele duizenden bijen, gaat er vandoor met een koningin in hun midden. Ze gaan op zoek naar een nieuw onderkomen. Voordat ze dit hebben gevonden maakt de zwerm vaak een tussenstop en vormen een klont bijen aan een boom, een hekje of een dakrand. Daar blijven ze een paar uur tot soms een paar dagen hangen. Hoewel een bijenzwerm er dreigend uit kan zien, is ze niet gevaarlijk. Bijen zijn er niet op uit om te steken en zeker niet als er geen honingvoorraad te verdedigen valt", zo laat de Nederlandse Bijenhouders Vereniging weten.

Contact met imkers
Als je niet allergisch bent, is behandeling na een enkele steek eigenlijk niet nodig. Denk je dat je allergisch bent voor een wespen- of bijensteek? Neem dan wel contact op met een huisarts. Heb je last van bijen? De gemeente heeft goed contact met imkers, dus neem gerust contact op met vragen als je een nest in de tuin of wijk aantreft.

Image and video hosting by TinyPic

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant