Afbeelding
FOTO'S

Jonge jeugdhoofdtrainers zijn de trend

Sport 1.294 keer gelezen

Maandagavond werd de twee speelronde van het SPORT2000 Jeugd Voetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg 2016 gespeeld. De duels  Wilhelmus E1 – Forum Sport E1 (bij SEV) en RKAVV C1 – SEV C1 (bij RKAVV) waren zeer interessant.

Aanstaande maandagavond is al weer de laatste avond van het prestigieuze toernooi op de sportparken Westvliet (Wilhelmus), 't Loo (Forum Sport) en De Kastelenring (SEV & RKAVV). Het bijzondere aan dit toernooi is dat in de verschillende leeftijdscategorieën met de door de trainers beoogde nieuwe teams van het komend seizoen gespeeld wordt. De spelers kunnen zich nu al in de belangstelling van hun (nieuwe) trainer spelen bij hun (soms nieuwe) club. Ook kennen de spelers van de verschillende teams elkaar soms al van school, uit de buurt of van eerdere competitieontmoetingen en willen ze niet voor elkaar onderdoen. Opvallend maandagavond was dat 3 van de 4 jeugdhoofdtrainers jonge 20-ers waren. Jonge jeugdhoofdtrainers zijn de trend.

Wilhelmus E1 – Forum Sport E1 3-1

Doelpuntenmakers: Sven Sibeijn (1-0), Evan Odongpiny Akello (1-1), Ilja van der Hoeven (2-1) & Sem Rinner (3-1).

Op het hoofdveld van sportpark Kastelenring worden de zijlijnen door pionnen gemarkeerd om het speelveld tussen de beide uiteinden van het strafschopgebied aan te geven voor de E-Top wedstrijd SEV E1-RKAVV E1. Op het bijveld naast de fietsenstalling van RKAVV hoeft dat niet voor Wilhelmus E1-Forum Sport E1, want dat E-Top veld heeft al de juiste afmetingen. Er wordt 9 tegen 9 gevoetbald op beide velden. "Het lijkt meer op het voetbal dat deze jongens vanaf de D-jeugd 11 tegen 11 gaan spelen. Ze leren meer gebruik te maken van de ruimtes die ze hebben", zegt trainer Cyrille Wismans (40) van Forum Sport E1, die zijn ploeg uiteindelijk ziet verliezen. "De jongens kennen elkaar uit de competitie. Ons team was dit jaar E2; het team van Wilhelmus was E3. Wilhelmus won 2x." In poule 8 van de 2e klasse eindigde Forum Sport 12 punten boven Wilhelmus, maar won Wilhelmus op 14 november met 5-1 en op 12 december met 1-4. "De 3-1 past mooi in dat rijtje", zegt trainer Kyle Stoop (20) van Wilhelmus E1, die zelf nog in Wilhelmus zaterdag 1 voetbalt, maar overweegt om bij Wilhelmus zondag te gaan voetballen. "Ik ga komend seizoen trainerscursus TC3 doen en ben al gediplomeerd Pupillentrainer. Als assistent-trainer bij E2 ben ik 3 jaar geleden begonnen. Dit seizoen had ik de E3. Nu ga ik met ze mee. We zijn Ties Brouwer aan Sparta onder 11 jaar kwijtgeraakt, maar dat biedt andere jongens weer de gelegenheid om door te stromen." Zo ook Daan Bierens (10). "Ik zat dit seizoen in E4, maar mag dit toernooi met de nieuwe E1 meedoen. Van Forum Sport ken ik trouwens niemand. Ik heb wel met die nummer 6 op Voetbalschool Movella gezeten, maar ik denk dat hij mij niet meer herkent."

SEV C1 - RKAVV C1 1-3

Doelpuntenmakers: Koen Stigter (1-0), Oussama Achabar (1-1), Rafael Struick (1-2) & Mohamed Bouaich (1-3).

Trainer Jari de Jong (20) van RKAVV C1, die zelf al ruim 3 jaar basisspeler is van hoofdklasser RKAVV, zag dat zijn spelers lichtelijk van de kook raakten door de 0-1. "Vorige week verloren we met 6-0 van Forum Sport. Dat was al een tik. Tegen het minder goed verwachte SEV op achterstand komen was dat ook. De helft van mijn team komt uit de D-jeugd, de andere helft uit C1 en C2. Ik heb 18 jongens tot mijn beschikking, maar voorlopig trainen we met de beoogde nieuwe C1 en C2 samen. Spelers kunnen me verrassen." De Jong traint voor het eerst een jeugdteam bij RKAVV. "Ik heb 2 jaar de E- en F-jeugd bij VUC getraind, waar mijn opa Jan de Jong sr. Hoofd jeugdopleidingen is. Ik moet de C-jeugd nog leren kennen. Daar is dit toernooi goed voor." Trainer Kaj Voorwinden (22) van SEV C1 vond zijn ploeg voor rust beter spelen. "Ik heb komend seizoen een groep met vrijwel allemaal tweedejaars spelers. In de C-jeugd kan het verschil met eerstejaars fysiek gezien groot zijn, maar na rust hadden wij veel moeite met hun lopende en aandringende mensen vanuit het middenveld. RKAVV heeft ook een grotere selectie." De Jong beaamt dat het fysieke verschil aanvankelijk de doorslag gaf. "Het verschil in lichaamslengte alleen al was 40 soms wel 45 centimeter. Ik hoop dat mijn spelers thuis goed te eten krijgen, zodat ze na de zomerstop een stuk groter zijn geworden hahaha." Voor de spelersgroep van Voorwinden, die aanvankelijk met Michiel Ommering (óók een keeper net als Voorwinden) de B-jeugd zou gaan trainen, rest nu alleen nog het duel met Forum Sport. "Dat team zie ik als de beste tegenstander in onze poule. We zullen alles op alles moeten zetten om ze zo lang mogelijk op 0-0 te kunnen houden. Je weet het in voetbal maar nooit hoe raar een bal kan rollen."

Image and video hosting by TinyPic

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant