Vandaag ondertekenden de betrokken partijen in de gymzaal van De Dijsselbloem de samenwerkingsovereenkomst en de bouwovereenkomst (foto: Michel Groen).
Vandaag ondertekenden de betrokken partijen in de gymzaal van De Dijsselbloem de samenwerkingsovereenkomst en de bouwovereenkomst (foto: Michel Groen).

Start bouw Dijsselbloem en Turnhal in maart 2017

Actueel 773 keer gelezen

Voorburg - In maart 2017 gaat de eerste spade de grond in en wordt er gebouwd aan een nieuw schoolgebouw én een gecombineerde gym-en turnhal. De schoolkinderen kunnen niet wachten, hetzelfde geldt voor de sporters én betrokken omwonenden.

Vandaag ondertekenden de betrokken partijen de samenwerkingsovereenkomst en de bouwovereenkomst. De school wordt ontworpen en gebouwd door Olco Sportsphere en naar verwachting opgeleverd in het eerste kwartaal van 2018. Projectwethouder Nadine Stemerdink: "Een geweldig project waar we onderwijs, buitenschoolse opvang en sporten en bewegen samenbrengen in een gloednieuwe locatie die voldoet aan alle wensen en eisen."
 
De nieuwe Dijsselbloem wordt een frisse school. Dat betekent dat bij het ontwerp extra is gekeken naar een laag energieverbruik en een gezond binnenklimaat. In het gebouw is ook ruimte voor buitenschoolse opvang.

Wethouder onderwijs, Saskia Bruines "Een mooie multifunctionele accommodatie waarin de samenwerking die tussen de partijen is ontstaan verder kan groeien. Bij de Dijsselbloem kunnen kinderen leren, spelen, bewegen en ontwikkelen, met het voordeel van meerdere voorzieningen onder één dak. En bovendien: een duurzaam en toekomstbestendig gebouw."

De nieuwe turnhal wordt de belangrijkste thuishaven van de plaatselijke turnverenigingen S.O.S.-Voorburg, AVGV en Gymnova. Hiermee gaat een lang langgekoesterde wens in vervulling, waardoor meer professionele trainingen en turnwedstrijden mogelijk worden. Samen richten zij een stichting op die het beheer en de exploitatie van de gymzaal en de turnhal op zich zal nemen.
 
Nadine Stemerdink: "Leidschendam-Voorburg is sportminded. Onze sportaccommodaties zijn belangrijk, de turnhal is dan ook een echte aanwinst. Tegelijkertijd willen we kinderen ook stimuleren al jong te beginnen met sporten en bewegen. De combinatie van de turnhal en de school is dan ook ideaal. In de avonduren kan de hal verhuurd worden, waardoor tegemoet wordt gekomen aan de vraag naar binnensportruimte."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant