De circusvoorstelling door jonge kinderen van de Brede School in de aula van WZH SChoorwijck in Leidschendam (foto: pr WZH).
De circusvoorstelling door jonge kinderen van de Brede School in de aula van WZH SChoorwijck in Leidschendam (foto: pr WZH).

Circusvoorstelling kinderen Brede School in Schoorwijck

Actueel 690 keer gelezen

Leidschendam - De leerlingen van de Brede School gaven op woensdag 19 januari in samenwerking met Circus Kabel een fantastische voorstelling aan de bewoners van verzorgingstehuis WZH Schoorwijck. 

De kinderen leerden zo hun technieken presenteren aan een grote groep mensen. Zij betrokken de bewoners van Schoorwijck bij de show en zo ontstond er een interactieve deelname. Het samenspel van de kinderen en ouderen leverde iedereen blijdschap op. De kinderen hebben tijdens de Brede School lessen onder leiding van twee speciale docenten allerlei circustechnieken geleerd zoals bal lopen, koordlopen, jongleren en Chinees borddraaien. Dit hebben zij omgetoverd tot een mooie voorstelling.

Door de show naar het verzorgingstehuis te brengen werd een dubbel doel behaald. De kinderen ervaren hoe het is om op te treden met hun aangeleerde technieken op een onbekende locatie. De bewoners genoten van een circusoptreden waarbij zij interactief betrokken werden. Dat was voor hen een waardevolle dagbesteding. SenW hoop de samenwerking met WZH door te zetten en vaker voorstellingen van kinderen te laten zien. "Wij zien een enorme groei en blijdschap bij zowel de bewoners, als de leerlingen en dat hartverwarmende proces willen we koesteren", aldus een woordvoerder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant