Park Schakenbosch is klaar om bebouwd te worden (foto: pr Landgoed Voorlei).
Park Schakenbosch is klaar om bebouwd te worden (foto: pr Landgoed Voorlei).

Bouw van Landgoed Voorlei van start gegaan

Actueel 1.015 keer gelezen

Leidschendam - Het officiële startsein is gegeven: de bouw van Landgoed Voorlei in Leidschendam-Voorburg is begonnen. Dit groene woongebied krijgt zo’n 325 woningen. De bouw van de eerste fase is inmiddels gestart. 

Landgoed Voorlei ligt tussen Voorschoten en Leidschendam en op korte afstand van Den Haag, Leiden en Rotterdam. Het parklandschap meet ruim dertig hectare. Met gemiddeld 1.000 m² groen per woning is Landgoed Voorlei vrij groen en absoluut uitzonderlijk in ons land. Met bovendien recreatiegebied Vlietland, het Haagse Bos, de Horsten, de Duinstrook en Kasteel Duivenvoorde op fietsafstand.”

Landgoed Voorlei is verdeeld in negen deelgebieden, elk met zijn eigen type woningen, architectuur en groensferen. Het aanbod is gevarieerd in stijl, omvang en prijsklassen. “In totaal worden er zo’n 325 woningen gebouwd”, laat het makelaarsteam weten. “Van statige herenhuizen, royale geschakelde woningen, halfvrijstaande en vrijstaande villa’s, luxe appartementen tot penthouses. Ook zijn er enkele bouwkavels beschikbaar.”

In groengebied Het Lint is fase 1 van de bouw gestart. Hier worden gefaseerd in totaal 13 vrijstaande villa’s, 10 halfvrijstaande villa’s en 4 rijwoningen gebouwd. Daarnaast zijn er 4 bouwkavels beschikbaar. De Boomgaard, waarvan de bouw ook binnenkort start, omvat 19 geschakelde woningen die daadwerkelijk in een boomgaard worden gerealiseerd. Alle woningen in dit project zijn zeer duurzaam, variërend van bijna tot zeer energieneutraal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant