Schoolmaatjes ONS.
Schoolmaatjes ONS.

Informatieavond over Schoolmaatjes ONS

Actueel 449 keer gelezen

Leidschendam - In Leidschendam-Voorburg melden scholen op dit moment weer nieuwkomersgezinnen aan die graag een schoolmaatje willen hebben. Op maandag 15 april van 19.30 tot 21.00 uur is er een vrijblijvende informatieavond in Leidschendam, waar wordt uitgelegd wat het vrijwilligerswerk als schoolmaatje inhoudt.

De gezinnen waar Schoolmaatjes ONS zich voor inzet betreffen vluchtelingen met schoolgaande kinderen. Een schoolmaatje is de brug tussen ouders en school. Harriet Marseille, die het project vanuit stichting Schoolmaatjes ONS coördineert en zelf in vier gezinnen actief was als schoolmaatje, vertelt: “Het is enorm dankbaar werk. Je bouwt een band op met een gezin dat vaak nog geen contacten heeft in de Nederlandse samenleving. Onze vrijwilligers worden haast altijd met open armen ontvangen, de gastvrijheid is enorm. En de uitwisseling is erg leerzaam, want je kunt een andere cultuur echt van binnenuit leren kennen.”

Je komt wekelijks na schooltijd bij een gezin thuis en helpt de ouders. Je leest bijvoorbeeld mee met de digitale informatie vanuit school en je legt deze informatie uit aan de ouders. Je gaat ook mee naar de oudergesprekken op school en kijkt wat voor ondersteuning de kinderen nodig hebben om goed mee te kunnen komen. Je geeft bijvoorbeeld aandacht aan het schoolwerk, of helpt de ouders om hun kind in te schrijven bij de bibliotheek. Het lezen van boeken met ouders en kind, het doen van spelletjes en het uitleggen van onze culturele gewoontes hoort er ook bij. Met dit werk draag je bij aan kansengelijkheid voor nieuwkomers.

De infoavond vindt plaats aan Kooiland 36 in Leidschendam. Meld je aan via 06-38193775, mail naar harrietmarseille@gmail.com of kijk op www.schoolmaatjesons.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant