Met het geld op de schoolpas kunnen kinderen schoolspullen kopen.
Met het geld op de schoolpas kunnen kinderen schoolspullen kopen.

Schoolspullen voor gezinnen met een wat lager inkomen

Actueel 332 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Heeft u minder geld te besteden en heeft u schoolgaande kinderen? Dan kunt u de Schoolspullenpas aanvragen. Met het geld op de pas kunnen uw kinderen schoolspullen kopen. De Schoolspullenpas is tot en met 30 juni 2024 aan te vragen via Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg.

Uw kind heeft een Ooievaarspas nodig om de Schoolspullenpas aan te vragen. De levertijd is ongeveer 8 weken, dus vraag de Ooievaarspas snel aan. Voor kinderen op de basisschool is het tegoed € 100. Zij kunnen ook kiezen voor een tablet in plaats van het tegoed. Kinderen op de middelbare school of mbo-bol kunnen voor €200 aan schoolspullen kopen. Zitten kinderen in de brugklas, dan krijgen zij een Schoolspullenpas met €300 tegoed.

U heeft een lager inkomen als uw inkomen gelijk is aan of lager is dan 130% van wat iemand met een bijstandsuitkering ontvangt. Op de website van de gemeente vindt u voorbeelden van hoeveel netto-inkomen u dan mag hebben. Kijk onder het kopje ‘130% van de bijstandsnorm’ en zoek de situatie die bij u past. Is uw inkomen gelijk of lager dan dit netto bedrag, inclusief vakantiegeld? Dan kunt u de Ooievaarspas en de Schoolspullenpas voor uw kind aanvragen. 

Via de website van stichting Leergeld vraagt u de pas aan en kunt u zien in welke winkels de pas geldt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant