De stichting Ashtar gaf een indrukwekkende modeshow van traditionele kleurrijke Irakese kleding van vroeger en nu.
De stichting Ashtar gaf een indrukwekkende modeshow van traditionele kleurrijke Irakese kleding van vroeger en nu.

Geslaagd Eid al-Fitr feest in De Plint met zang en dans

Actueel 472 keer gelezen

Leidschendam - Er was op 19 april een groot Eid al-Fitr feest in De Plint. Dit feest werd geopend door wethouder Astrid van Eekelen.

Voor de 2e keer organiseerde Ahlaam Almoussa van St. Moedercentrum LV een Eid al-Fitr feest. Vorig jaar was dit feest ook bijzonder succesvol en was de opkomst zeer groot. Vandaar dat men zich dit jaar diende aan te melden. 

Ook dit jaar waren er vele bezoekers aanwezig om gezamenlijk het einde van de Ramadan te vieren. Men kon een henna tattoo laten zetten, er was nail art en men kon handgemaakte armbanden kopen. Ook werd er informatie gegeven over energiebesparing. In een andere zaal waren er onder begeleiding diverse kinderactiviteiten.


De modeshow werd uitgevoerd met muziek en dans.

De stichting Ashtar gaf een indrukwekkende modeshow van traditionele kleurrijke Irakese kleding van vroeger en nu. Deze modeshow werd uitgevoerd met muziek en dans. Hierna werd er door de grote groep vrijwilligsters van het Moedercentrum een heerlijke maaltijd geserveerd met gerechten uit Irak, Syrië en Afghanistan. Gevolgd door live muziek van Ahmed Alasheq, hierop werd door de vele bezoekers volop gedanst. 

Er kan worden teruggekeken op een bijzonder geslaagd feest wat werd georganiseerd in samenwerking met Woej, wijkbewoonster Ingrid Jerphanion, de vrijwilligers van het Moedercentrum, Woej, Van Ravesteyn Fonds, Fonds 1818, Vlietwensen, Vidomes, Respectus, Huurdersraad Vidomes en enkele sponsors.

De modeshow werd uitgevoerd met muziek en dans.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant