Woordvoerder Rick de Klerk van VVD LV bij een deelscooter op een hinderlijke plek op de stoep (foto: pr VVD LV).
Woordvoerder Rick de Klerk van VVD LV bij een deelscooter op een hinderlijke plek op de stoep (foto: pr VVD LV).

Partijen willen maatregelen tegen hinderlijke deelscooters

Actueel 423 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De gemeenteraad heeft 23 april deelmobiliteit besproken. Het CDA, VVD. GBLV en D66 hebben zich in dat debat hard gemaakt voor oplossingen voor de overlast door deelscooters. 

“Deelscooters kunnen helpen om de bereikbaarheid en toegankelijkheid van onze gemeente te vergroten, maar daarbij moeten ze niet de toegankelijkheid van onze stoepen in de weg staan”, legt CDA-raadslid Lieke Muller uit. Het CDA heeft twee concrete voorstellen ingediend om de overlast van hinderlijk geparkeerde deelscooters in te perken. Het CDA wil inzetten op geofencing. Met Geofencing kunnen bepaalde gebieden worden aangewezen waarbinnen deelscooters wel of juist niet kunnen parkeren. Hiervoor had het CDA dan ook een motie ingediend. 

De VVD Leidschendam-Voorburg heeft er genoeg van dat deelscooters overal en nergens worden neergezet en vraagt om maatregelen. Woordvoerder Rick de Klerk: “We zien een toename van het gebruik van deelscooters. Dat is op zichzelf geen probleem, alleen krijgen wij ook meerdere klachten over scooters die maar her en der geparkeerd worden en overal rondslingeren. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat bijvoorbeeld op een schoolroute mensen niet normaal kunnen oversteken”. Dit vraagt ook een verantwoordelijkheid van de gebruikers voor het parkeren van deze scooters. Inwoners en met name mensen die slecht ter been zijn en ouders met kinderen hebben hier veel hinder van.

Uit de discussie in de gemeenteraad bleek dat de voorstellen die het CDA voor ogen had op dit moment nog een stap te ver waren. “Als CDA zijn we blij dat een deel van onze motie samengevoegd kon worden met de motie van VVD, GBLV en D66 zodat ervaring kan worden opgedaan met een pilot voor 2 voorkeursparkeervakken en tegelijkertijd inwoners gevraagd wordt via parkeerprikkers plekken aan te wijzen voor deelscooterparkeerplaatsen. Zo hebben we toch een stap gezet om overlast van deelscooters in te perken en betere deelmobiliteit te realiseren in de gemeente”, concludeert Muller.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant