Kinderen strijden in de Oranjelust om wie er het eerst met de skippybal over de finish komt (foto: Ap de Heus).
Kinderen strijden in de Oranjelust om wie er het eerst met de skippybal over de finish komt (foto: Ap de Heus).

Kinderstraatspelen Oranjelust trokken honderden kinderen

Actueel 295 keer gelezen

Voorburg - Wethouder Jeffrey Keus opende op Bevrijdingsdag, zondag 5 mei, in de Oranjelust en Zuyderloostraat in Oud-Voorburg net na de middag weer de jaarlijkse Kinderstraatspelen. De straatspeeldag werd er voor de 43e keer georganiseerd door een aantal straatbewoners. 

“Hoe mooi en bijzonder is het om de vrijheid te vieren door samen te komen, te spelen en plezier te hebben”, aldus de wethouder. “Complimenten en veel dank aan de vele vrijwilligers, donateurs en sponsoren die dit fantastische feest mogelijk hebben gemaakt”.

De straat was autovrij gemaakt en versierd en geveegd, zodat er ruimte was voor alle activiteiten in de straat. Voor de kinderen van 4 t/m 12 jaar stonden in de gehele Oranjelust diverse uitdagende oudhollandse spelen opgesteld, zoals o.a. eendjes vissen, blikgooien en ringsteken opgesteld. Ook waren er hiernaast een paar nieuwe spelletjes. Als je  alle spelletjes had gedaan en je kaart vol inleverde, ontving je een leuk (gratis) aandenken. Verder kon je tijdens de kindervrijmarkt ook je kleedje op aan het begin en einde van de straat op de stoep leggen met alles wat je wilde verkopen. Voor de allerkleinsten was de Zuyderloostraat weer omgedoopt tot peuterparadijs met een heus springkussen, schminken en de mogelijkheid om te schilderen. 

Het was deze keer, mede door het goede weer, weer heel druk. De organisatie van de Kinderstraatspelen Oranjelust voelt zich trots: “Wat een geweldige dag was het bij de Oranjelust Kinderstraatspelen. Ontzettend veel blije kinderen gezien. Dank voor iedereen die is gekomen om in Oranjelust en Zuyderloostraat de vrijheid te vieren. We hebben weer honderden kinderen en ouders mogen verwelkomen. Speciale dank aan de wethouder Jeffrey Keus voor het openen van de Straatspelen.  Dank ook aan alle bezoekers, vrijwilligers, sponsors en buurtbewoners voor alle support.”

Verder was er ook de traditionele Oranjelust talentenjacht, waarbij veel kinderen konden laten zien wat voor talenten zij in hun mars hadden.

(Alle foto’s zijn gemaakt door Ap de Heus).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant