Veel enthousiasme bij het project. (foto PR)
Veel enthousiasme bij het project. (foto PR)

ANWB geeft woonzorgcentra metamorfose

Actueel 82 keer gelezen

Vrijwilligers van de ANWB hebben afgelopen donderdag 17 mei woonzorgcentra WZH De Sonneruyter (Voorburg) en WZH Prinsenhof (Leidschendam) een metamorfose gegeven. De ruim veertig vrijwilligers stapten in de Feel Good Bus, een nieuw concept van de ANWB, zonder dat zij de bestemming wisten. Richard Spraakman, locatiemanager van WZH De Sonneruyter is de ANWB erg dankbaar: “Er is echt fantastisch werk verricht.”

Donderdag was de eerste keer dat de Feel Good Bus, naar Amerikaans voorbeeld, werd ingezet door de ANWB. Vrijwilligers konden zich aanmelden, maar wisten vooraf niet wat voor klusjes ze zouden gaan doen. “We hebben de vrijwilligers ontvangen met een rode loper en welkom geheten met koffie, thee en een gebakje”, vertelt Spraakman. “Vervolgens hebben we ze aan het werk gezet in onze tuinen. Bellefleur uit Voorburg heeft gezorgd voor materiaal, bloemen en planten. Er zijn onder andere pergola’s geplaatst, bankjes geschuurd en geverfd en vele mooie planten en bloemen geplant. Ze hebben WZH Prinsenhof en WZH De Sonneruyter binnen een dag een mooie nieuwe look gegeven.”

De Feel Good Bus heeft niet de hele tijd stil gestaan. De bewoners van WZH Prinsenhof en WZH De Sonneruyter hebben een mooie tour door Den Haag gemaakt. “Een gids vermaakte de bewoners met allemaal leuke feiten”, laat de locatiemanager weten. “Er werd gelachen en gezongen, ze hebben heel erg zitten genieten.”

De dag is feestelijk afgesloten met een borrel. De ANWB, de vrijwilligers en WoonZorgcentra Haaglanden zijn erg tevreden over het nieuwe concept. In de toekomst wil de ANWB vaker op stap met de Feel Good Bus.

Over WZH

WZH behoort met locaties in onder meer Den Haag, Voorburg en Leidschendam tot een van de grotere koepelorganisaties op het gebied van ouderenzorg in de regio Haaglanden. Meer dan 2500 cliënten ontvangen dagelijks zorg op maat in een veilige en geborgen woonomgeving met meer dan 2000 medewerkers en 1000 vrijwilligers. Voor meer informatie over WZH kijk op www.wzh.nl.

Voor meer informatie over de ANWB kijk op www.anwb.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant