De organisatie van Voorburg Jazz Culinair (v.l.n.r.): Paul Beijerling (tevens presentator, Martijn Schuring en Robbert Reijenga in de Herenstraat (foto: Dick Janssen).
De organisatie van Voorburg Jazz Culinair (v.l.n.r.): Paul Beijerling (tevens presentator, Martijn Schuring en Robbert Reijenga in de Herenstraat (foto: Dick Janssen).

Programmering Jazz Culinair nóg beter dan vorig jaar

Actueel 626 keer gelezen

Voorburg - Het historische centrum van Voorburg staat aan de vooravond van het tweede Voorburg Jazz Culinair. Dat betekent drie dagen jazz op het buitenpodium in de Van Schagenstraat van vrijdag 24 juni 17.00 uur tot zondagavond 26 juni 19.00 uur.

Aanleiding voor de ondernemers in het historische centrum van Voorburg om Voorburg Jazz Culinair te organiseren was volgens Martijn Schuring, van wijnwinkel Smaak van het Zuiden, omdat er behoefte was aan een evenement met allure. "En omdat je hier in het oude centrum zoveel culinaire hotspots hebt, lag de combinatie van jazz met lekker eten en drinken voor de hand", aldus Schuring. Het evenement wordt voor de tweede keer georganiseerd door het Ondernemersfonds Historisch Voorburg. "Mede door het schitterende weer was de eerste editie vorig jaar een doorslaand succes, dus een vervolg kon niet uitblijven", was Schuring van mening.

Robbert H. Reijenga (zanger van The Raspers) zorgt met zijn evenementenbureau Evenemento voor de techniek, de social media rond het evenement en de programmering. De presentatie is in handen van de Voorburgse jazzkenner Paul Beijerling. De jazz die men op het podium kan verwachten is heel divers. "We hebben allerlei jazz in diverse stromingen; van beebop, tot bluesy en van jazzrock tot vocale jazz. Het programma is kwalitatief nog beter dan vorig jaar", vinden Reijenga en Beijerling.

Erg blij zijn zij met de komst van het Eef Albers Trio met Golden Earring-ritmesectie Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk. Maar daarnaast geeft nog een keur aan regionale, internationale en landelijk bekende artiesten acte de présence. "Eigenlijk hebben we iedere dag wel twee tot drie grote namen staan." Zo komen vrijdagavond naast het Eef Albers Trio ook Toine Scholten en Michael Varekamp een optreden verzorgen. "En zaterdagavond komen o.a. saxofonist Ruud de Vries en trompettiste Ellister van der Molen. Ditmaal met Hammond-virtuoos Bob Wijnen. Andere hoogtepunten zijn de optredens van vocaliste Marjorie Barnes en het Ben Schröder Vintage Sextet op de zondag", aldus Reijenga.
Ook culinair is het programma compleet met 11 voornamelijk uit het oude centrum afkomstige ondernemers in 8 culinaire paviljoens. "Je kunt er van alles eten, van oesters tot pasta's en flammkuchen en van gehaktballen tot superbiefstukken", somt Schuring op. "Verder hebben we afspraken gemaakt waardoor alles redelijk geprijsd is, met maximaal €12,50 voor een hoofdgerecht en een kwalitatief goede wijn vanaf €3,50", aldus Schuring.

Het gratis toegankelijk festival wordt vrijdagmiddag om 17.00 uur geopend en zal doorgaan tot zondagavond 19.00 uur op het podium aan de Van Schagenstraat. Daarna is er vanaf 20.00 uur de afterparty met jamsessie (binnen) in Café het Torentje. Meer informatie en het volledige programma op www.voorburgjazzculinair.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant