Onthulling van het logo aan de Herenstraat in Voorburg (foto: Dick Janssen).
Onthulling van het logo aan de Herenstraat in Voorburg (foto: Dick Janssen).

Logo Huygenskwartier onthuld in Herenstraat

Actueel 151 keer gelezen

Voorburg - Met goodiebags voor het winkelend publiek is op donderdag 23 juni het logo voor het Huygenskwartier Voorburg feestelijk gelanceerd. De goodiebag, aangeboden door de ondernemers in het gebied, zal vol met handige producten en kortingsbonnen.

Huygenskwartier Voorburg is sinds begin dit jaar de nieuwe naam voor het gebied rond de historische kern van Voorburg. In het logo zijn de vier kernwaarden van het gebied verbeeld: uniek winkelgebied, historie (beschermd stads- en dorpsgezicht, monumentale panden), water (De Vliet) en natuur (de parken). Er valt dus veel te beleven en te genieten. Er zijn winkels en horeca en ook evenementen, zoals Jazz Culinair met optredens van jazzbands dat van vrijdag 24 juni tot en met zondag 26 juni voor de tweede keer plaatsvindt.

Volgend jaar augustus is er een internationaal event: dan is het Huygenskwartier het decor van de individuele wielertijdrit van de Enecotour. Samen met het Ondernemersfonds Historische Voorburg, Mooi Voorburg, Huygens Hofwijck, museum Swaensteyn en wijkvereniging Oud-Voorburg werkt de gemeente eraan om het unieke Huygenskwartier Voorburg toekomstbestendig te maken voor inwoners, ondernemers en bezoekers. Het logo is een van de acties om het gebied als levendig en onderscheidend te promoten.

Uiteraard was er wel wat kritiek door omstanders, zoals de beperkte zichtbaarheid van het logo door de boom. Daags voor de onthulling werd de boom echter gesnoeid en het logo daardoor beter zichtbaar. Ook vond men het ontbreken van een verwijzing naar de VVV in Museum Swaensteyn jammer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant