Nico Stapel achter de tap in The Penthouse Pub, die na 40 jaar sluit (foto: Dick Janssen).
Nico Stapel achter de tap in The Penthouse Pub, die na 40 jaar sluit (foto: Dick Janssen).

Laatste rondje van Nico Stapel in The Penthouse Pub

Actueel 1.271 keer gelezen

Leidschendam - Nico Stapel stopt na ruim 40 jaar met zijn kroeg The Penthouse pub. Komende zondag van 14.00 tot 22.00 uur wordt afscheid genomen van de Pent met diverse optredens.

Aan de Burgemeester Roeringlaan in Leidschendam bevindt zich al 40 jaar The Penthouse Pub. Uitbater Nico Stapel (62) is waarschijnlijk de oudste en langstdienende kroegbaas van Leidschendam.

Na korte tijd op de LTS ging Nico op zijn 13e jaar al aan het werk in een kistenfabriek en later in een platenkofferfabriek. Later ging hij ook portierswerk doen, onder andere bij Tip Top aan de Damlaan, bij Sportstudio Koenders aan de Rijnlandstraat en op een gegeven moment ook bij de Penthouse Pub aan de Burg. Roeringlaan.

Stapel: "Het was daar op donderdagavond altijd afgeladen vol en ik werd door eigenaar Nico de Leeuw een keer gevraagd om een oogje in het zeil te houden. Vervolgens kwam ik voor een avondje achter de bar terecht en zo is het allemaal gekomen." Hij nam de kroeg uiteindelijk over en inmiddels staat hij er al meer dan 35 jaar avond aan avond achter de bar.

Daar komt nu een eind aan en omdat er geen opvolger is, sluit The Penthouse Pub na 40 jaar. Het is de bedoeling dat er zondag een groot feest van wordt gemaakt waar veel gelachen, gedanst en gedronken kan worden. Er zijn diverse optredens en surprise-acts.

In het pand vestigt zich een Chinees restaurant.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant