Politie, ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch Team bekommeren zich om het slachtoffer (foto/info: Ap de Heus).
Politie, ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch Team bekommeren zich om het slachtoffer (foto/info: Ap de Heus).

Scooterrijder ten val door schrikreactie

Actueel 270 keer gelezen

Voorburg - Doordat hij hevig schrok van een auto van rechts, is een scooterrijder zaterdag 25 juni rond 18.00 uur lelijk onderuit gegaan op de rotonde Van Arembergelaan / Koningin Wilhelminalaan.

Dat gebeurde in een poging om een frontale aanrijding te voorkomen. Daarbij heeft het slachtoffer in ieder geval zijn enkel op een vervelende manier gebroken en mogelijk nog meer letsel opgelopen. Omdat hij zonder beweging bleef liggen, werd 112 gebeld.

Niet alleen politie en ambulance kwamen ter plaatse, maar voor de zekerheid ook een traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team van de VU uit Amsterdam kwam. Er was voor de helikopter weinig ruimte om te landen en daarom heeft de piloot het toestel neergezet op het voetbalveldje aan de Marcellus Emantslaan. Daarvandaan is het Mobiel Medisch Team met de politieauto naar de plek des onheils vervoerd om het ambulancepersoneel te ondersteunen. Het slachtoffer werd te plekke op een vacuüm matras gelegd en is met spoed naar Westeinde Ziekenhuis in Den Haag gebracht.

De arts van de traumahelikopter is meegereden naar het ziekenhuis, waar nader onderzoek van het slachtoffer plaatsvond, en is later weer opgepikt door de traumahelikopter. Er is verder niets bekend over de precieze toestand van het slachtoffer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant