Bij de molens De Vlieger in Voorburg en De Salamander in Leidschendam (foto) is van alles te doen (archieffoto Dick Janssen).
Bij de molens De Vlieger in Voorburg en De Salamander in Leidschendam (foto) is van alles te doen (archieffoto Dick Janssen).

Eigen Molendag Leidschendam-Voorburg

Actueel 92 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Poldermolen De Vlieger en Houtzaagmolen De Salamander houden zaterdag 9 juli de molendag Leidschendam-Voorburg. Dat gebeurt met een scala aan activiteiten, van foto- en tekenworkshops tot storytelling.

Er is muziek, er zijn stoommachines, rondritten en rondvaarten en uiteraard staan beide molens open voor gratis rondleidingen. In Stompwijk draaien De Drie Molens, maar deze zijn niet toegankelijk. Ook het historisch stoomgemaal De Antagonist is open. De dag duurt van 11.00 tot 16.00 uur.

Bij De Vlieger in Voorburg zijn er naast de rondleidingen rondritten met een boerenkar. In het oog springt ook de presentatie van de Stoomclub Stompwijk, die allerhande werkende stoommachines toont. Muziek wordt verzorgd door Angelique Schipper en een aantal talenten van haar Open Podium. Van 12.00 tot 13.30 uur is er een workshop storytelling/tekenen voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

Molen de Salamander in Leidschendam verzorgt zaagdemonstraties en rondleidingen. De koffie is van Wings & Roots. In de molen zelf zijn houtdraaiers en houtkunstenares Jacqueline Louz aan het werk. Wie het water op wil, kan gratis meevaren met De Vlietzeilers, die tochtjes naar De Knip maken (12.00 – 15.00 uur). Leden van de Fotokring Leidschendam-Voorburg geven een workshop Molen Fotografie. Deze duurt van 11.30 tot 14.00 uur. Na een korte inleiding gaat men zelf aan de slag, om vervolgens het resultaat met elkaar te bespreken. Uiteraard moeten deelnemers (maximaal 10) zelf een digitale camera meenemen. Vooraf aanmelden - onder vermelding van de leeftijd - bij secretariaat@molendesalamander.nl.

De workshop Storytelling/tekenen voor kinderen van 7 tot 12 jaar duurt van 14.30 tot 16.00 uur. De Mobiele Kunstbrigade gaat op zoek naar het geheim van de molen. Er kunnen maximaal 10 kinderen per molen meedoen. Voor beide molens graag vooraf aanmelden via de mail. Vermeld naam en leeftijd en of men naar De Vlieger of naar De Salamander komt.

Het stoomgemaal De Antagonist aan de Stompwijkseweg 11 is voor bezoekers toegankelijk. De hele dag is de oude dieselmotor in gebruik en wordt er tekst en uitleg gegeven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant