Het slachtoffer werd voor de zekerheid toch naar het ziekenhuis vervoer voor controle (foto: Rene Hendriks)..
Het slachtoffer werd voor de zekerheid toch naar het ziekenhuis vervoer voor controle (foto: Rene Hendriks)..

Jongen aangereden door 45-km autootje

Actueel 168 keer gelezen

Voorburg - Een jongen is gisteravond op de Laan van Dobbe tot Zegge ter hoogte van de Hoefslag in Voorburg aangereden door een 45-km autootje, ofwel een motorvoertuig met beperkte snelheid (MBBT).

De voetganger werd geschept en kwam via de motorkap en de voorruit naast de weg in het gras geslingerd. Door de klap ontstond een flinke ster in de voorruit. Desondanks leken de verwondingen van het slachtoffer mee te vallen. Wel is hij voor de zekerheid naar het Juliana Kinderziekenhuis vervoerd, om daar gecontroleerd te worden op inwendig letsel.

Een 'MMBS' is een 'motorvoertuig met beperkte snelheid', en was voorheen een maas in de wet. Een op het eerste gezicht normale personenauto werd aangepast, zodat deze niet harder dan 45 kilometer per uur kon rijden. Daarna werd het voertuig herkeurd als landbouwvoertuig en mochten 16-jarigen er zonder rijbewijs mee de weg op.

Sinds eind 2015 zijn de eisen om een MMBS voertuig te mogen besturen aangescherpt. Nu is een gewoon autorijbewijs of een trekkerrijbewijs (T) vereist.

De bestuurster beschikte echter niet over een B- of T-rijbewijs, maar slechts over een bromfietscertificaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant