Bewoners van het buitengebied vrezen dat de villa's het uitzicht op de molendriegang zullen verstoren (foto: Ricardo Bouman/Desenho Vormgeving).
Bewoners van het buitengebied vrezen dat de villa's het uitzicht op de molendriegang zullen verstoren (foto: Ricardo Bouman/Desenho Vormgeving).

Villa's in het zicht van De Drie Molens

Actueel 245 keer gelezen

Leidschendam - De gemeente Leidschendam-Voorburg is van plan om een bouwvergunning te verlenen voor de bouw van twee riante villa's en schuur in het buitengebied van Leidschendam .

Deze villa's zouden komen te staan in het zicht op de Molendriegang. "Een uniek uitzicht op de molens dreigt hiermee weer een stukje verder verloren te gaan", aldus omwonenden van het Wilsveen die fel tegen het plan zijn. "Toen de vorige eigenaar van deze grond enkele jaren geleden een bescheiden bouwplan aan de gemeente presenteerde roemde diezelfde gemeente nog het fraaie landschapsbeeld van deze locatie. Verdere ruimtelijke verdichting van dit perceel was niet gewenst vanwege de landschappelijke waarde. Hoe is de gemeente zo van inzicht veranderd?", vragen omwonenden zich af.

Inmiddels is de landbouwgrond opgekocht door een projectontwikkelaar. "Die gaat bouwen op juist die locatie waar bebouwing eerder niet gewenst was", luidt de klacht van de bewoners van het Wilsveen. "Onbegrijpelijk. Bovendien lapt men de bestaande bouwregels voor het buitengebied aan hun laars. Één van de twee villa's wordt zelfs twee keer zo groot als volgens de geldende bouwregels is toegestaan. En de bijbehorende schuur wordt zelfs drie keer zo groot als normaal gesproken is toegestaan. Het is te hopen dat de gemeente alsnog tot inkeer komt en dat dit uniek stukje polder met uitzicht op de molens behouden blijft", aldus de omwonenden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant