Afbeelding

Cel en tbs voor belager Leidschenveense

Actueel 119 keer gelezen

Leidschenveen - De 23-jarige student die ervan verdacht wordt op 2 maart van dit jaar twee medestudenten met messteken ernstig te hebben verwond, vertelde de rechter woensdag 13 juli dat hij zich niets meer van het incident kon herinneren. De officier van justitie vond poging doodslag bewezen en eiste, naast een gevangenisstraf van vier jaar, tbs met voorwaarden.

Op 2 maart van dit jaar fietsten de twee slachtoffers, studenten van 22 en 23 jaar van een feest naar de studentenflat van de Leidschenveense in Utrecht. Ze fietsten samen omdat de vrouw bang was van het beklemmende gedrag van de verdachte. Onderweg viel hij hen lastig en fietste vervolgens door. Later dook de verdachte weer op en na een discussie pakte hij een mes en stak eerst de vrouw in haar rug, waardoor ze een gebroken rib en een klaplong opliep. Daarna stak hij zes maal in op de man, die naast de steekwonden ook een breuk aan een halswervel opliep.

Slachtofferverklaring
In zijn eis hield de officier rekening met de ernst van de feiten. Daarnaast hield de officier rekening met de persoonlijkheidsproblematiek van de verdachte en verminderde toerekeningsvatbaarheid. De eis luidde zodoende een gevangenisstraf van vier jaar met aftrek, de maatregel tbs met voorwaarden, een contactverbod met beide slachtoffers en een locatieverbod voor een gebied van drie kilometer rond studentenvereniging Veritas. Ook vroeg de officier de slachtoffers een schadevergoeding toe te wijzen. De slachtoffers legden een verklaring af op de zitting. Zij vertelden dat zij nog altijd de gevolgen ondervonden. De man heeft sinds maart fysiotherapie en de in Leidschendam geboren en getogen Leidschenveense is verhuisd. Ook met haar gaat het nog altijd niet goed.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant