De Stompwijkse racetruck ('het blauwe schatje') tijdens de Dutch Dakar Experience 2016 in Maurik (foto: Van Velsen Rally Sport).
De Stompwijkse racetruck ('het blauwe schatje') tijdens de Dutch Dakar Experience 2016 in Maurik (foto: Van Velsen Rally Sport).

Van Velsen Rally Sport weer naar Dakar Rally

Actueel 194 keer gelezen

Stompwijk - Van Velsen Rally Sport team gaat in januari weer deelnemen aan de Dakar Rally. Daarnaast heeft het Stompwijkse team de intentie om te gaan deelnemen aan de Morocco Desert Challenge in april 2017. Tijdens de Landleven Fair op de Stompwijkse Paardendagen werd de racetruck getoond en werden petjes en T-shirts verkocht.

In hun debuutjaar heeft het eerste Dakar truck team uit Zuid-Holland het voor elkaar gekregen om de Dakar rally, de zwaarste rally ter wereld, uit te rijden. Mede door het aantal uitvallers al een prestatie op zich. Teameigenaar Aad van Velsen is trots op de prestatie van zijn team: "Het was een enorme uitdaging en we hebben er hard voor moeten knokken maar we hebben dit met elkaar gepresteerd."

Aad wil tijdens de Dakar Rally een extra monteur en een eigen 4 x 4 assistentieauto meenemen. "We hebben gemerkt dat een extra monteur de werkdruk wat kan verlagen en dat is in de rally essentieel. Daarnaast zorgt een eigen 4 x 4 voor meer bewegingsvrijheid voor de monteurs."

Nadat Van Velsen aan veel evenementen heeft deelgenomen (4x4 Beach in Katwijk, Dutch Dakar Experience in Maurik, Bouwbeurs Alphen a/d Rijn, Ondernemersbeurs Reeuwijk, opening Tankstation, etc.) wordt nu druk gewerkt aan het opknappen, reviseren, repareren en verbeteren van de truck.

Kijk voor het laatste nieuws op www.vanvelsenrallysport.nl, of de facebookpagina.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant