Af en toe was er even tijd voor een spelletje met de meiden onder elkaar (foto: PR Satoko Kitahara).
Af en toe was er even tijd voor een spelletje met de meiden onder elkaar (foto: PR Satoko Kitahara).

Kinderen Satoko Kitahara terug van kamp

Actueel 401 keer gelezen

Leidschendam - Het seizoen bij scouting wordt voor de jeugdleden afgesloten met zomerkamp. In de eerste week van de schoolvakantie zijn de jeugdleden verspreid over Nederland weggeweest.

Begeleid door ruim 25 vrijwilligers op diverse locaties in Nederland op kamp geweest. De zomerkampen zijn voor de meeste jeugdleden niet alleen de afsluiting van het seizoen, maar is ook tevens het leukste onderdeel. Ieder jaar doen de vrijwilligers weer enorm hun best om de kinderen een onvergetelijke start van de vakantie te bezorgen. Het zijn de jeugdleden van 7 tot 18 jaar die in het begin van de zomervakantie een volle week van huis weg zijn. Ieder speltak heeft een eigen locatie van te voren uitgezocht en een eigen thema bedacht.

Zo hadden bijvoorbeeld de Welpen, meisjes in de leeftijd van 7 tot 11 jaar, het thema 'Heksen'. Rondom het thema worden allerlei spellen en opdrachten uitgevoerd, met als doel de heks Eukalipta aan haar krachten terug te helpen. Echter toen Eukalipta een slechte heks bleek, zijn we hiermee snel gestopt en hebben haar verdreven. Voor vervelen hebben de kinderen zich geen moment tijd.

Een ander voorbeeld van een thema was Expeditie Robinson. Hier waren de Scouts, in de leeftijd van 11 tot 14 jaar, druk mee bezig in Veere. Waar ook heerlijk gezeild kon worden. De oudste scouts, Explorers waren op het landelijke kamp in Zeewolde, 'Scout Up Your Summer'. Zeilen, Hikes, Droppings, lasergamen en een dagje Walibi stonden daar op het programma.

Afgelopen zaterdag zijn de jeugdleden weer teruggekomen, vermoeid maar vol met verhalen over alle belevenissen en avonturen die ze hebben meegemaakt. Dat enthousiasme is ook hetgeen de vrijwilligers ,die zich allemaal weer met overgave hebben ingezet, de belangrijkste beloning. Zomerkampen zijn een belangrijk onderdeel van de Scouting. Dat begint al bij de jongste leden, die beginnen met een nachtje te blijven slapen om vervolgens, als ze wat ouder zijn, vaker met elkaar op kamp te gaan. De bijeenkomsten beginnen weer op 26/27 augustus.

Meer informatie op www.satokokitahara.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant