Het Haagse college van B&w meent dat voor de komende jaren al voldoende maatregelen gepland staan om de doorstroming van het verkeer op de A4 te waarborgen (archieffoto DJ).
Het Haagse college van B&w meent dat voor de komende jaren al voldoende maatregelen gepland staan om de doorstroming van het verkeer op de A4 te waarborgen (archieffoto DJ).

BOL wil snelheid op rijksweg beperken tot 100 km/u

Actueel 115 keer gelezen

Leidschenveen - Bewonersorganisatie Leidschenveen (BOL) heeft in 2015 een luchtkwaliteitsonderzoek laten doen. De organisatie heeft het rapport met de luchtkwaliteitmetingen aangeboden aan de gemeente Den Haag.

Het college van B&W in Den Haag vindt echter dat er al voldoende maatregelen staan gepland, die ook de luchtkwaliteit in Leidschenveen verbeteren. B&W stelt, dat het zich houdt aan de wettelijke normen en dat deze niet worden overschreden. "Bovendien zijn er voor de komende jaren al voldoende maatregelen gepland om de doorstroming van het verkeer op de A4 te waarborgen, die ook tegemoet komen aan de voorstellen van BOL voor verbetering van de luchtkwaliteit", aldus het college.

"Bijvoorbeeld de verbreding van de A4 tussen Leidschendam en Vlietland naar 2 x 4 rijstroken en de ontvlechting van doorgaand en lokaal verkeer tussen Rijswijk en Leidschendam vanaf 2022 door een volledige parallelstructuur."

Voor de A12 bij Leidschenveen stelt B&W, dat de snelheid al grotendeels is vastgesteld op maximaal 100 km/uur. Dit is volgens de BOL onjuist. "De snelheid is overdag maximaal 120 en 's nachts 130 km/u." BOL wil graag dat de snelheid wordt beperkt tot 100 km/u en is teleurgesteld dat B&W Den Haag voorbijgaat aan de risico's voor de gezondheid door concentraties van uitlaatgassen, ook al zijn deze beneden de wettelijke normen.

BOL wil hierover nu zelf overleg gaan voeren met Rijkswaterstaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant