De kinderen beleefden een onvergetelijke dag in de duinen en op het strand van Kijkduin (foto: SenW).
De kinderen beleefden een onvergetelijke dag in de duinen en op het strand van Kijkduin (foto: SenW).

Onvergetelijke stranddag Voorburgse jeugd in Kijkduin

Actueel 92 keer gelezen

Voorburg - Ter afsluiting van een zeer actief jaar van de Brede School en het Jongerenwerk uit Voorburg werd er op maandag 11 juli een spectaculaire Beachday georganiseerd door Sport en Welzijn (SenW).

Na een gezellige busrit startte de stranddag bij de 'Jutterskeet van Ome Jan' in Kijkduin. In groepjes gingen de kinderen uiteen om een avontuurlijke speurtocht door de duinen op te lossen. Door vragen en foto's te beantwoorden leerden zij op een speelse manier meer over de omgeving. Daarnaast kreeg iedereen een papieren tasje van Ome Jan waarmee zij konden 'strandjutten'. Wanneer je tijdens de speurtocht voorwerpen tegenkwam die niet thuis hoorden in de natuur, kon je deze in je tasje verzamelen. Op die manier werd er bijgedragen aan een schoner strand.

De kinderen kwamen terug met de leukste voorwerpen zoals liefdesbrieven en koeienoorbellen. Zij ontvingen hiermee allemaal een officieel 'Hulpjuttersdiploma' waarmee ze een ijsje bij Strandtent 14 konden ophalen. Daarna was het tijd voor leuke sport- en spelactiviteiten in het zand en pootjebaden in de zee.

"Dit was een hele bijzondere dag voor de kinderen, waarvan een aantal nog nooit eerder op het strand was geweest. Dat merkte je wel door de vrolijke kreten toen ze voor het eerst de zee in renden!", aldus Marko Leeman van SenW (buurtcoach Bovenveen). Zo beleefden 25 kinderen een onvergetelijke dag in de duinen en op het strand.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant