De auto raakte flink beschadigd na de aanrijding met een hek langs de trambaan (foto: Ivar Gieles).
De auto raakte flink beschadigd na de aanrijding met een hek langs de trambaan (foto: Ivar Gieles).

Aanrijding dementerende Duitse man met tramhek

Actueel 156 keer gelezen

Voorburg - Omwonenden van de Koningin Julianalaan in Voorburg schrokken zaterdag 23 juli van het geluid van een forse aanrijding.

Toen zij op deze rustige zomeravond uit het raam keken, bleek een auto deels door een hek naast de trambaan gereden te zijn. Nadat de bestuurder eenmaal uit de auto was geholpen, werd er even gedacht dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, omdat het bewuste stuk Koningin Julianalaan eigenlijk een vrijwel rechte weg is en de man een warrige indruk maakte.

Maar uit een blaasproef bleek dat de man niet onder invloed van alcohol verkeerde. Wel kon het goed zijn dat hij het bewuste hek over het hoofd had gezien, omdat hij als inwoner van Düsseldorf hier lokaal niet bekend is en hij op dat moment verblind zou kunnen zijn door de laagstaande zon.

Toch bleef de man een verwarde indruk maken. Het was de politiemensen niet duidelijk waar dat door veroorzaakt werd. Daarom werd er contact gelegd met het thuisfront van de man in Duitsland en toen werd een een ander al snel duidelijk.

De man lijdt aan dementie en zijn familie was hem al enige tijd kwijt. Hij werd tijdelijk opgevangen, terwijl familieleden uit Duitsland onderweg waren om hem op te halen. Het is nog altijd een raadsel hoe de man deze afstand af heeft kunnen leggen en waarom hij juist in Voorburg terecht was gekomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant