Bijna alleen de technische ruimte van het oude zwembad De Fluit staat er nog (foto: DJ).
Bijna alleen de technische ruimte van het oude zwembad De Fluit staat er nog (foto: DJ).

Het laatste stukje van het oude zwembad De Fluit

Actueel 1.871 keer gelezen

Leidschendam - Het oude zwembad De Fluit aan het Fluitpolderplein in Leidschendam is zo goed als verdwenen.

Na ongeveer een week slopen staat bijna alleen nog de technische ruimte overeind. Hier staan enkele grote ketels die nog moeten worden verwijderd en ook de fundering en verdiept liggende zwembaden moeten nog worden gesloopt. Vervolgens zal een puinvergruizer alle puin vermalen tot granulaat dat hergebruikt kan worden.

Het nieuwe zwembad De Fluit is een prachtig zwembad met de nieuwste moderne duurzame voorzieningen. Het bad heeft een duurzame verwarmingsketel die zorgt voor een aangename temperatuur van het zwemwater. Het bassin heeft een beweegbare bodem waardoor de diepte kan worden aangepast aan de doelgroep. De nieuwe Fluit heeft een wedstrijdbad, een doelgroepenbad en een peuter-/kleuterbad. Buiten is er een grote waterspeeltuin voor kinderen en een ligweide.

Met bomen, hoge struiken, gras en bloemen wordt de openbare ruimte rondom het nieuwe zwembad De Fluit 'groen' ingericht. Op de plek van het oude zwembad wordt een parkeerplaats aangelegd met daarachter een groene buffer. Zo past het zwembad en de ruimte eromheen goed in de wijk en kunnen buurtbewoners het ook gebruiken; bijvoorbeeld om een potje te voetballen. Ook worden er extra lantaarnpalen geplaatst langs de looppaden en rondom het veld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant