Oud en nieuw.
Oud en nieuw.
VIDEO

Trambestuurders krijgen stoomcursus nieuwe 'Ferrari van HTM'

Actueel 526 keer gelezen

Regio - Den Haag heeft een nieuwe stadstram. HTM laat in een uniek filmpje zien hoe trambestuurders de nieuwe machine, onder de werknemers bekend als de 'Ferrari van HTM', onder de knie krijgen middels bijscholing. Daarin staat de vervoersmaatschappij niet alleen; bijna 1 op de 5 Nederlanders doet aan bijscholing.

Een nieuwe machine op het werk betekent dat werknemers moeten leren hoe ze ermee om moeten gaan. Wie volgt er een opleiding of cursus om de nieuwe machine te leren bedienen? Hoe zorg je er als werkgever voor dat je werknemers écht iets nieuws leren? Dat zijn vragen die de campagne Hoe Werkt Nederland? samen met HTM beantwoordt in een nieuw filmpje, waarbij de Haagse vervoerder een uniek kijkje in de keuken geeft.

Vertrouwd raken met de nieuwe machine?
HTM heeft eerder dit jaar op onder andere de tramlijn richting Scheveningen de nieuwe stadstram geïntroduceerd, die weer net even anders werkt dan de vroegere trams. Trambestuurders die soms al tientallen jaren werken bij HTM krijgen een theoretische en praktijkgerichte opleiding om de nieuwe machine te kunnen gebruiken om reizigers te kunnen vervoeren.

De 39-jarige trambestuurder Fouzi Elkhayari, een van de werknemers die een driedaagse opleiding volgt voor de nieuwe stadstram, noemt het "de Ferrari van HTM". "Het is een geweldige ervaring en het is een eer om er aan mee te doen. Rijden deden we natuurlijk al op de oude trams, maar we moeten nu vertrouwd raken met de knopjes en de besturing. Zodat passagiers niet denken: ben je vandaag voor het eerst begonnen?"



1,6 miljoen Nederlanders doen aan bijscholing
De dynamische arbeidsmarkt vraagt van zowel werkgevers als werknemers dat ze zich aanpassen aan veranderingen. Continue bijscholing is een goede manier om om te gaan met die veranderingen. Bijna 18 procent van de Nederlanders in de leeftijd van 25 tot 65 jaar gaf aan dat ze een opleiding of cursus hebben gevolgd voor hun werk of vrije tijd. Dat zijn 1,6 miljoen mensen. Nederland staat daarmee in de Europese top 5 van een leven lang leren, aldus het CBS.

Over de campagne?
Op de Facebook-pagina van Hoe Werkt Nederland? wordt meer aandacht besteed aan de veranderingen op de werkvloer en wat de gevolgen zijn voor werkgevers en werknemers. Op die plek kunnen mensen met elkaar in gesprek gaan over de veranderende arbeidsmarkt. Iedereen kan meedenken. De campagne verzamelt verhalen en oplossingen van werknemers en werkgevers met het doel elkaar te inspireren. Op de Facebook-pagina van de campagne denken bijna 30.000 fans mee over uitdagingen en kansen van werkgevers en werknemers.??

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant