Wessel uit Voorburg (2e v. links) krijgt uitleg bij een kaart (foto: PR).
Wessel uit Voorburg (2e v. links) krijgt uitleg bij een kaart (foto: PR).

Nederlandse geografie toppers naar Beijing

Actueel 170 keer gelezen

Voorburg - Nederlandse deelnemers aan de Internationale Geografie Olympiade (iGeo) in Beijing hebben tijdens hun voorbereiding op dit wereldkampioenschap aardrijkskunde een bezoek gebracht aan de Nederlandse Ambassade in de Chinese hoofdstad.

De middelbare scholieren werden ontvangen door David Pho, Educatie counselor van de Nederlandse Ambassade, die de studenten namens de ambassadeur warm welkom heette in Beijing. De vier scholieren, waaronder de 17-jarige Wessel Bruinsma van 5 VWO van Gymasium Novum te Voorburg vertelden over hun dagelijks leven en presenteerden de geografie van de eigen omgeving.

De Chinese studenten Nederlandse Taal en Cultuur van de Communication University of Beijing, presenteerden op hun beurt - in bijna perfect Nederlands - over de duurzame ontwikkeling van de stad Beijing, onderwerp van het aankomende iGeo geografisch veldwerk.

Vanaf dinsdag 16 augustus barst in de Chinese hoofdstad het wereldkampioenschap aardrijkskunde voor middelbare scholieren los en strijden de vier Nederlandse toppers samen met 170 andere leerlingen uit 45 landen om de geografische wereldtitel die op 22 augustus aanstaande wordt uitgereikt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant