Afbeelding

Fractie Hohage: 'Er moet armoedebeleid komen'

Actueel 90 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg _ We zien onze woonplaats als een rijke gemeente. Dat klopt als je het gemiddelde inkomen neemt. Circa 11.000 mensen in de gemeente behoren tot de rijkste mensen van Nederland. De rest van de bevolking zit daar flink onder. Sterker nog; de armoede neemt ook hier flink toe.

Sinds 2008 is het aantal werkelozen toegenomen, zo ook het aantal mensen dat van minder dan 150% van het minimumloon moet rondkomen (nu meer dan 21.000 mensen). Ook zijn er nu in Leidschendam-Voorburg meer dan 4400 werkelozen. Daarvan zijn meer dan 3600 werkelozen langer dan een half jaar werkeloos.

Philippine Hohage: "Armoedebeleid bestaat niet in Leidschendam-Voorburg. Het huidige beleid is er niet voor de mensen waarvoor het nodig is. Er zijn steeds meer mensen bij de voedselbank en er zijn er steeds meer ouderen die de benodigde hulp niet kunnen verkrijgen. Er is €5,5 miljoen overgehouden aan sociale gelden, geld dat was bestemd voor mensen die het nodig hebben. Voor mensen die al vele jaren van een minimuminkomen moeten rondkomen en die recht hebben op langdurigheidtoeslagen en verdere ondersteuning."

"Continu wordt er geld uit de gemeentelijke reserve gehaald. Zo wordt bijvoorbeeld €110.000 besteed een wielerfeestje, €16.000 ging naar een feestje voor doelgroepbeleid, werd er voor €50.000 een kunstgrasveld aan de Appelgaarde in Voorburg gerealiseerd, werd er meer dan €3.500.000 besteed aan de externe inhuur van onderzoeksbureaus, enz. Maar voor mensen met een minimuminkomen die elke maand de eindjes aan elkaar moeten knopen is geen beleid."

Fractie Hohage vindt dat dit niet kan en roept het college op om in de najaarsnota te komen met een echt armoedebeleid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant